Du er her
Hjem > Kultur > Teatergruppa De Utvalgte inntar Black Box

Teatergruppa De Utvalgte inntar Black Box

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Av Inger Johanne Norberg.

Fra 13. februar til 15. mars inntar Nesoddbasert Teatergruppe, De Utvalgte, Black Box teater i Oslo på full tid. De Utvalgte Retrospektiv 2015 inneholder et tett program med hele 7 forestillinger. Publikum bør kjenne sin besøkelsestid.

Teatergruppa De Utvalgte med base på Nesodden fyller 21 år i 2015. De Utvalgte ville markere alderen med en retrospektiv forestillingsrekke og Black Box teater i Oslo var velvilligheten selv. Black Box skriver i sitt program at teaterkompaniet befinner seg i toppskiktet i norsk scenekunst og at De utvalgte alltid byr på nyskapning, kvalitet og samfunnsrelevans.
De Utvalgte bør være kjente for Nesoddens publikum fra visninger i forbindelse med Kulturisten, hvor både Drømmen (2010) og Forestillingen De utvalgte (2012)er vist.
Flere forestillinger har gått i februar, såsom Bang Bang Club (2004), Jimmy Young (2007) og Drømmen (2010). Siste sjanse til å se Drømmen er 1. mars.

Forestillinger som vises framover Kunsten å bli tam (2011), De utvalgte (2012), Visjonæren (2014).

Kritikerne sparer ikke på gode ord når de beskriver teatergruppas prestasjoner. Publikum har fremdeles sjanse til å skaffe seg billetter til forestillingene som vi kan lese om på Black Box’ hjemmeside:
”Skremmende vakkert”. Dagbladet om Kunsten å bli tam
”En forestilling som er så vakker at det gjør vondt”. Aftenposten om De Utvalgte. Denne forestillingen har mange skuespillere fra Nesodden og stykket fikk Heddaprisen 2013 for Særlig Kunstnerisk Innsats. I 2012 fikk Kunsten å bli tam intet mindre enn tre priser: Heddaprisen 2012 for beste visuelle design, Kritikerprisen for Beste Forestilling og Ædda-prisen for samtidsrelevant prosjekt mindre scene. Kunsten å bli tam ble beskrevet som «skremmende vakkert» av Dagbladet i sin tid.
Den retrospektive rekken avsluttes med Visjonæren fra 2014 og Skuggar fra 2009. Visjonæren forfølger tidligere tema som jegerinstinkt og empati, tema som innenforskap og utenforskap og er scenisk sterk i inntrykkene. Skuggar er en poetisk forestilling hvor effekten av å bruke barns tekstframføring gir oss en anderledes måte å forstå det menneskelige på.

__________________________________________________________________________________________________

Faktaboks:

Teaterkompaniet består av Kari Holtan, Boya Bøckman, Torbjørn Davidsen og Morten Kippe, som alle bor på Nesodden.Ytterligere medlem er Anne Holtan, i tillegg knytter teaterkompanie til seg andre kunstnere etter behov.

Se hjemmesiden De Utvalgte: http://www.deutvalgte.no/om-oss/

Black Box: http://www.blackbox.no/

__________________________________________________________________________________________________

Illustrasjon : Hans Askill Utaaker og Egil Berggren i De Utvalgte tar oss med på en vakker reise sammen med de andre skuespillerne. Foto: De Utvalgte.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: