Du er her
Hjem > Kommunepolitikk > Kommunereformen diskuteres landet rundt

Kommunereformen diskuteres landet rundt

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

På Nesodden har fylkesmannen fortalt kommunepolitikerne våre hva de bør gjøre. Vi andre startet diskusjonene med et lokalt initiativ 3. mars. Flere steder i landet er debatten i full gang.

I Ullensaker sier Frp’s ordførerkandidat til Romerikes Blad at en eventuell beslutning om kommunesammenslåing er så viktig at innbyggerne må ha en reell mulighet til å si hva de mener. I formannskapet har han derfor fått vedtatt, med bl.a. stemmene til Ap og Sp, at det skal holdes folkeavstemning. Det bør politikerne på Nesodden også gjøre!

I Bø i Vesterålen sier ordfører Sture Pedersen fra felleslista H/Ap (!) til Bladet Vesterålen: ”Kommunesammenslåing minsker ikke bare administrasjonen i kommunen. Sentraliseringa vil i neste omgang gå hardt ut over frivillig arbeid og privat næringsliv, og det stopper tilflytting. Vår største arbeidsplass er Bø kommune, og en kommunesammenslåing vil fjerne mange ressurspersoner og masse interessante jobber.” Videre sier han at sentraliseringa vi opplever nå, går utover både utkantene og byene – byene har ikke plass til alle som rømmer fra utkantene. Dette merker jo vi godt her i Oslo/Akershus-regionen.

Hvaler kommune ser eneste eventuelle sammenslåing med Fredrikstad. Men Frp-ordfører Eivind Norman Borge sier til NRK at hans kommune leverer tjenester på høyeste nivå, målt i en rangering fra Telemarksforskning. Og der ligger Fredrikstad godt under middels.

Haugesunds Avis melder at det bare er Høyre som er for kommunesammenslåing i Karmøy. Og samtlige partier minus Høyre vil også ha en folkeavstemning. Men Høyre var også med på krass kritikk av prosessen hittil, som har vært kjørt av Haugaland Vekst. Prosessen har nå vart i et år uten at det har skjedd noe som helst.

Så da får vi bare håpe på at prosessen kan komme ordentlig i gang også i vår kommune. Hansken er kastet!

Eivind Reiersen

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: