Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Avlede oppmerksomheten

Avlede oppmerksomheten

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

AMTA lager skandalejournalistikk –
Insinuasjoner uten noen form for belegg
.

I AMTA 17/3 er hovedoppslaget ”Stimotstand eller «vanlig» hærverk? Fjernet boltene fra lysmastene.” Oppslaget mer enn antyder at det er ”stimotstandere” som står bak.

Det finnes absolutt ingen fakta som kan underbygge noe slikt. Er AMTAs hensikt å kriminalisere den ene siden i en politisk strid på Nesodden? Jeg krever at AMTA dementerer denne insinuasjonen.

Da jeg mandag fikk vite om skadeverket undersøkte jeg med kommunen hva det handlet om. I følge økonomisjef Arve Ruud er det:
– Tyveri av 5 deksler over koplingsrommet i mastene.
– Fjerning av muttere som holder fundament og master sammen, på en av mastene visstnok alle 4 muttere. Det er alvorlig fordi den masta kunne ha veltet og skadet noen. Det tyder på at dette er utført av noen med manglende utviklet dømmekraft.

Både deksler og muttere er lagervare og forsinker på ingen måte framdriften på stien. Ingen vansker for utbygger, men en mulighet til å sette motstanderne i dårlig lys. Jeg mistenker ingen på Nesodden for å tenke sabotasje i utgangspunktet. Om noen slike mot formodning skulle eksistere, må dette være norgesrekord i dumhet. Så korka mistenker jeg ingen for å være.

Avlede oppmerksomheten

Noen ønsker via sosiale medier å ta oppmerksomheten vekk fra det saken handler om og prøver å slå politisk mynt på et trist lovbrudd for å kriminalisere sine motstandere. AMTAs journalistiske plikt er å få fram fakta, ikke å hjelpe til med å spre slike spekulasjoner Både kommunens framstilling på sine hjemmesider og flere innlegg på facebook er tendensiøse. For eksempel påstanden om at det trengs spesialverktøy. Skrutrekker og stor skiftenøkkel skulle jeg tro nokså mange har hjemme. Undersøker man fakta fordunster mange påstander.

For å prøve å skaffe ryggdekning siterer AMTA et innlegg på facebook. AMTA må selv vurdere sin kildebruk. Å hente ting fra Facebook som er skrevet en helg i lystig lag er kanskje ikke den beste kilden å bruke for en avis? Særlig ikke uten å kontakte skribenten.

Har AMTA en politisk agenda?

Det er opp til AMTA å sannsynliggjøre at dette dreier seg om sabotasje. Kan ikke Amta det, er det avisas plikt å beklage oppslaget. Det er opp til AMTA om de vil oppfattes som en seriøs avis.
Geir Christensen
Rødt

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: