Du er her
Hjem > Dokumentar > Hansen på Haugen

Hansen på Haugen

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Hansen på Haugen er et begrep på Fjellstrand. Visste du at tomta som ligger vegg i vegg med Fjellstrand skole, i sin tid huset Nesoddens første landhandel?

Det var Svend Hansen fra Flateby som kjøpte eiendommen og åpnet det som ble Nesoddens første landhandleri i 1866. Dette fortelles det om i Nesodden Historielags hefte ”Vil du værra med på buttikken”. På Haugen var det stall og uthus, og hesten ble brukt til å bringe varer til kundene, og til å hente varer på båten. Senere var det også bensinpumpe på Haugen. Den lille butikken ble etter hvert bygget ut, og Svend Hansens sønnesønn Sverre drev den videre på 50-tallet. Butikken ble overtatt av Aksel Sandnes, men den var da blitt nokså nedslitt, og i 1975 tillot Helserådet ikke lenger butikkdrift på Haugen. Bygningen ble imidlertid stående noen år til før den måtte vike plass for gang- og sykkelvei. Den gamle stallen ble imidlertid stående fram til for noen få år siden.

Haugentomta i dag

Haugentomta i sine ”glansdager”
Haugentomta i sine ”glansdager”

Etter at gjenværende bygning(er) hadde stått tomme noen år, kjøpte kommunen tomta for ca 10 år siden. Planene for bruk var mange, bl.a. å bygge om for å huse en base for kommunale tjenester. Det var også oppe forslag om å rive bygningene for å bruke området til omsorgsboliger. (Dette var bare ett av et utall forslag til plassering av omsorgsboliger, som nå til slutt er vedtatt bygd i det tidligere LNF-området i Skoklefallåsen). Problemene med at den kommunale barnehagen i Folkets hus ble stengt førte også til at det ble vurdert å bygge ny barnehage på tomta. Ikke noe av dette har blitt realisert, og for et par år siden ble det foreslått å selge tomta for å delfinansiere kommunens kjøp av den gamle E-verktomta på Løes. Men fremdeles står tomta og bygningen der ubrukt.

Hva vil Nesodden gjøre med tomta? Forvaltning av kommunens bygnings- og eiendomsmasse er vel ikke alltid like tindrende klar, men det bør vel snart bli en avklaring om videre bruk?

-reier

One thought on “Hansen på Haugen

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: