Du er her
Hjem > Bakgrunn-info > HVA ER/INNEBÆRER ØYEBLIKKELIG HJELP FOR KOMMUNENE

HVA ER/INNEBÆRER ØYEBLIKKELIG HJELP FOR KOMMUNENE

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

HVA ER/INNEBÆRER ØYEBLIKKELIG HJELP FOR KOMMUNENE
Helsedirektoratet beskriver denne tjenesten som følger:
Kommunen skal sørge for tilbud om døgnopphold for helse- og omsorgstjenester til pasienter og brukere med behov for øyeblikkelig hjelp. Plikten gjelder kun for de pasienter og brukere som kommunen har mulighet til å utrede, behandle eller yte omsorg til, jf. Helse- og omsorgstjenesteloven § 3-5 (lovdata.no).
Tilbudet som etableres skal være bedre eller like godt som et alternativt tilbud i spesialisthelsetjenesten. Kommunenes tilbud om døgnopphold for øyeblikkelig hjelp skal bli til ved et samarbeid mellom kommune og spesialisthelsetjeneste og dokumenteres i de lovpålagte samarbeidsavtalene.
Hovedområder som bør inkluderes i samarbeidsavtalen:

  • Pasientkategori
  • Kompetanse
  • Støttefunksjoner
  • Utstyrsbehov

Kommunen skal sørge for tilbud om døgnopphold for helse- og omsorgstjenester til pasienter og brukere med behov for øyeblikkelig hjelp. Plikten gjelder kun for de pasienter og brukere som kommunen har mulighet til å utrede, behandle eller yte omsorg til, jf. Helse- og omsorgstjenesteloven § 3-5 (lovdata.no).
Tilbudet som etableres skal være bedre eller like godt som et alternativt tilbud i spesialisthelsetjenesten. Kommunenes tilbud om døgnopphold for øyeblikkelig hjelp skal bli til ved et samarbeid mellom kommune og spesialisthelsetjeneste og dokumenteres i de lovpålagte samarbeidsavtalene.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: