Du er her
Hjem > Hovedoppslag > Ingen sammenslåing uten rådgivende folkeavstemning på Nesodden

Ingen sammenslåing uten rådgivende folkeavstemning på Nesodden

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Høyre og AP gikk tomme for argumenter da kommunestyret behandlet Forslag til prosjektplan – Kommunereformen og spørsmålet om rådgivende folkeavstemning. Dermed ble rådgivende folkeavstemning enstemmig vedtatt av en forsamling som ikke virket veldig samstemt.

Forslag til prosjektplan – Kommunereformen.
Kommunestyret kom i løpet av debatten inn på folkeavstemning i forbindelse med en eventuell kommunesammenslåing. Ordet eventuell ble nesten mer viktig enn selve spørsmålet om kommunens framtidige organisering og geografiske grenser.
Ville det eventuelt bli forslag om å slå sammen Nesodden med andre kommune(r)? Uten slikt forslag, dumt å ha folkeavstemning.
Ville eventuelt bety nei til folkeavstemning hvis det kom forslag om kommunesammenslåing?

Helt til Øyvind Solum (MdG) foreslo at kommunestyret, før det eventuelt skulle fatte vedtak om å gå for kommunesammenslåing, skulle holdes rådgivende folkeavstemning.  Dermed må innbyggernes mening høres før politikerne kan fatte vedtak om kommunesammenslåing. Et enstemmig kommunestyre har fattet vedtaket.

Nesoddposten vil følge saken videre.

Inger Johanne Norberg

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: