Du er her
Hjem > Kommunepolitikk > Usaklige og lite tiltalende angrep på Jonas Gahr Støre

Usaklige og lite tiltalende angrep på Jonas Gahr Støre

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.
Jonas_Gahr_Støre
Jonas Gahr Støre

I Dagens Næringsliv 15.4.2015 angriper Trond Helleland (H) Støre for valg hans foreldre har gjort. Et valg som besto i å ha vært på et privat eksklusivt aldershjem et par måneder.

I Dagens Næringsliv 15.4.2015 angriper Trond Helleland (H) Støre for valg hans foreldre har gjort. Et valg som besto i å ha vært på et privat eksklusivt aldershjem et par måneder.I tillegg angripes Støre for å bruke en husmaler uten mesterbrev.

Når Støre går Birkenrennet, får han kritikk fra helseminister Bent Høye for å gjøre det vanskeligere å få folk flest opp fra sofaen.

I fjor fikk han kritikk for å ha brutt flaggreglene 1.mai.

Dette er angrep på Støre som person, ikke på ham som politiker. Spørsmålet blir da: Hvorfor?

Kjell Erik Kallset(17.4.2015) skriver i en kommentar i Klassekampen: ”Angrepene på Støre bygger opp om et tydelig bilde. Et bilde av at han ikke er en av oss fordi han er født med en gullskje i munnen, har fått fransk eliteutdannelse, gjort karriere som toppbyråkrat og nå har blitt leder av Ap. På toppen av alt er han styrt rik. I tillegg kommer at denne mannen har makt. Han leder Norges største parti, er landets mest populære politiker og er ikke for mer marked og mindre skatt.”

Verre kan det vel ikke bli i landet der Sandemose skapte Janteloven.

I tillegg kommer kan hende den viktigste grunnen til at hans politiske motstandere angriper personen Støre: han er en klasseforræder.

Men som Kallset også påpeker så hindret ikke Olof Palmes overklasse bakgrunnen ham i å bli en ruvende sosialdemokrat.

Det hatet og forfølgelsen statsminister Palme møtte fra representanter fra sin egen klasse var stygt. La oss håpe at Støre slipper å møte den type personangrep som Palme ble utsatt for fra den klassen han ble født inn i, men som han på det politiske plan valgte seg bort fra.

Et eksempel på det jeg mener var et stygt overtramp fra Palmes politiske motstandere forteller forfatteren Sara Stridsberg om i sin bok: Beckomberga. (Navnet på mentalsykehuset som var i drift fra 1932 til 1995) ” Olof Palme var å besøkte sin mor som var innlagt der. Under den tiden ble det spekulert mye i at Palme var gal og bodde på Beckomberga på natten og styrte Sverige på dagtid, som stats-minister. Historiene fra taxi-sjafører som fortalte at de kjørte Palme til og fra «Beckis» levde godt til langt utpå 90-tallet.” Palme ville ikke utlevere sin mor så han forsvarte seg aldri mot disse ryktene.

Angrepene på Støre kan synes å bære budskap om at siden Trond Helland (H) ikke klarer å ta Støre på politiske saker velger han å gå løs på hans familie. Det er en lite tiltalende strategi . La oss håpe at Støre slipper en valgkamp med flere av denne typen angrep, slipper å møte slike stygge personangrep som Palme ble utsatt for.

Gode samtaler om demokrati og spennende veivalg ønsker jeg oss alle på 1.mai.

Gunhild Gjevjon

Foto av Jarle Vines.
© 2010 Jarle Vines, some rights reserved:
Creativecommons

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: