Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Hvorfor har vi tomme senger på Nesoddtunet?

Hvorfor har vi tomme senger på Nesoddtunet?

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Situasjonen når det gjelder sykehjemsplasser på Nesodden har siden i fjor høst gått fra vondt til verre. AMTA melder om økende kostnader knyttet til betaling til A-hus for utskrivningsklare pasienter som Nesodden ikke har plass til å ta imot. Ifølge rådmannen har vi hittil i år kjøpt gjennomsnittlig 9 sykehjemsplasser i Ås. Samtidig står to nye avdelinger på Nesoddtunet ubrukt med 16 tomme senger.

Helse- og sosialtjenestene på Nesodden har lenge vært underprioritert. Vi bruker mindre penger på dette enn de fleste andre kommuner. På tross av dette vedtok det politiske flertallet (AP, H, V, MDG og SV) å kutte helsebudsjettet med 2 millioner på rådmannens innstilling for 2015. Rødt sa i budsjettdebatten at dette bl.a. handlet om muligheten til å åpne ny avdeling på Nesoddtunet. Det ble møtt med total taushet.

Nå er problemene overhengende og handling påkrevet. I stedet for å ta ondet ved roten drives forhalinger. Helse- og omsorgsutvalget, formannskap og kommunestyret får stadige orienteringer, og så skal vi få nye orienteringer siden.

Rødt ønsker handling. Derfor har vi levert følgende forslag til vedtak i kommunestyremøtet 21/5:

Kommunestyret ber rådmannen åpne en ny avdeling på Nesoddtunet så fort
som mulig.

Rødt vil anta at det skal bli vanskelig for noe parti å stemme mot dette forslaget. Men interpellasjoner blir ofte utsatt. Vi frykter at forslaget ikke kommer opp til avstemning. Det kan vanskelig sies at dette hører til de uviktige spørsmålene som vi kan utsette. Å behandle de aller mest sårbare av våre innbyggere – de pleietrengende gamle – er uverdig. Det de aller mest trenger, er god og omsorgsfull pleie i sitt eget nærmiljø. Det er her på Nesodden de har levd sine liv, ikke på Ås eller i andre kommuner, langt fra sine nærmeste og derfor med langt mindre muligheter for å få besøk og omsorg fra de menneskene de kjenner, er knyttet til og er glad i.

Vi ber derfor de som er opptatt av denne viktige problematikken om å komme til kommunestyremøtet. Saken vil normalt bli behandlet mellom 17:15 og 18:00.

Kjellaug Myhre
Geir Christensen

Rødt

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: