Du er her
Hjem > Aktuelt > Selvhjelpsorganisasjon for fattige

Selvhjelpsorganisasjon for fattige

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Det vi satser på er å etablere et sosialt miljø, med for eksempel gratis kafe en gang i uka – ettersom mange sliter med å få råd til ordentlig mat, sier Sigmund Espedal.

Sigmund Espedal er en av initiativtakerne til selvhjelpsorganisasjoen for fattige
Sigmund Espedal er en av initiativtakerne til selvhjelpsorganisasjoen Fattighuset på Nesodden.

Vi hadde et vellykket oppstartsmøte onsdag, og har fått etablert en arbeidsgruppe/styre som skal jobbe videre med å få etablert et tilbud for fattige på Nesodden. Hovedoppgaven framover blir å finne et egnet lokale, så spre gjerne informasjon om denne gruppa og våre intensjoner, og tips oss om lokaler som kan være egnet for et slikt tiltak, fortsetter han.

Målet er et sted på Nesodden for fattige, av fattige – der vi kan møtes, spise god mat, distribuere mat og klær og annet, utveksle erfaringer og støtte hverandre. Ta kontakt med oss om du ønsker å bidra – med hva som helst. Mer informasjon blir lagt ut på facebookgruppa etterhvert. https://www.facebook.com/groups/fattighusetnesodden/

1400 under fattigdomsgrensen
Det er nærmere 1400 på Nesodden som kommer inn under fattigdomsstatistikken i Norge. For noen betyr det rett og slett at man ikke har råd til skikkelig mat, klær, barneleker og annet som de fleste tar som en selvfølge. Vi er noen som ønsker og ser behov for organisering og et tilbud for fattige også i vår kommune, og ønsker å jobbe for å etablere dette etter inspirasjon fra Fattighuset i Oslo.

IMG_0583
Stiftelsesmøte for fattighusprosjektet på Tangenten.

Fattighuset er en selvhjelpsorganisasjon som ble startet i Oslo sommeren 1994 av fattige for fattige. Organisasjonen har som formål å bedre livsgrunnlaget for folk som står i et uønsket avhengighetsforhold til det offentlige. De organiserer gratis utdeling av bl.a. mat og klær, gratis kafè, og i tillegg rådgivning, kurs, samtalevirksomhet og sosialpolitisk arbeid overfor lokale og sentrale myndigheter. Målet er at folk skal kunne stå på egne ben, samt å synliggjøre fattigdommen i samfunnet.

Bjarne Nordbeck

AvatarAvatar
Bjarne Nordbeck
Frihetlig samfunnsaktør og ansvarlig redaktør.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: