Du er her
Hjem > Forsiden > Fylkesmannen slår av prisen for Berners vei 4

Fylkesmannen slår av prisen for Berners vei 4

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Fylkesmannen pålegger Nesodden kommune å redusere byggesaksgebyret for Euro Eiendom AS med 250.000 kroner.

En over tre år gammel strid om gebyr for et større utbyggingsprosjekt i Berners vei 4 vest på Nesoddtangen har kommet til en ende.

Nesodden Kommune krevde 709.480 kroner av selskapet Euro Eiendom AS, eid av Sten Ragnar Evensgaard, for å saksbehandle utbyggingen i Berners Vei.

Beløpet har blitt gjenstand for uenighet, som endte med at Fylkesmannen i Oslo og Akershus 30. april bestemte at kommunen kun kan kreve 460.000 kroner for arbeidet med saksbehandlingen.

Prosjektet dreier seg om tre byggesaker som skal ende opp med i alt 52 leiligheter. Allerede 6. desember 2012 klage Evensgaard på gebyret, som etter loven kun skal dekke kommunens kostnader – og ikke noe mer.

Kommunen avslo søknaden om reduksjon i juni 2013. Det førte til at utbyggeren klaget til Fylkesmannen igjen. Fylkesmannen syntes gebyret virket for høyt ut fra prinsippet om at gebyret kun skal dekke selvkost for kommunen. Kommunens vedtak ble opphevet i oktober samme år, med beskjed om ny behandling.

Men igjen sto kommunen på sitt. Igjen klaget Evensgaard på avslaget 19. mai 2014. Igjen avviste kommunen klagen. Det skjedde 19. november i fjor. 21. januar i år ble klagen så sendt over til Fylkesmannen for tredje gang – nå for endelig avgjørelse.

Utfallet ble altså at Fylkesmannen mener kommunen ville ta seg altfor godt betalt.

«Kommunens vedtak omgjøres. Byggesaksgebyrene for rammetillatelsene i Jørgen Berners vei 4, datert hhv. 12. mars 2013, 26. mars 2013 og 5. april 2013, settes til totalt 460 000 kr. Fylkesmannens vedtak er endelig.», heter det.

Fylkesmannen opplyser også i brevet til partene, som Nesoddposten har fått innsyn i, at utbyggeren kan søke om å få dekket sine saksomkostninger.

Thomas Vermes

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: