Du er her
Hjem > Hovedoppslag > Nei til søndagsåpent på Nesodden

Nei til søndagsåpent på Nesodden

Nei til søndagsåpent på Nesodden
Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Flertallet ønsker ikke søndagsåpne butikker på Nesodden. Høyre ville ha konsekvensutredninger, men tapte både debatten og avstemmingen.

Etter interpellasjon av Johannes Dalen Giske (AP) vedtok Nesodden kommunestyre i sitt møte å gå i mot regjeringens forslag om søndagsåpne butikker. Dette skjedde ikke uten debatt.

Dagens situasjon, av Henning Korsmoe (KrF) beskrevet som en tusen år gammel velfungerende ordning, ble gjenstand for debatt om konsekvensutredninger fra Høyre med Beate Fahre på talerstolen. Fahre talte for å sende signaler til regjeringen uten å fatte vedtak fordi vi ikke aner konsekvensen av lovforslaget eller det å avvise det. Hun problematiserte næringslivets vilkår i kommunen og  hvordan det vil det bli for f.eks. Tangen trelast hvis vi vedtar at vi ikke skal ha søndagsåpent og naboen i Frogn har åpent. Høyre ønsket å utrede konsekvensen for næringslivet av kommunestyrets vedtak om ikke å ønske søndagsåpne butikker.

Høyrerepresentanten fikk ikke medhold fra andre enn FrP i kommunestyret og resultatet var at kommunen har vedtatt at den ikke ønsker søndagsåpne butikker og at hvis ansvaret blir overlatt til kommunen å bestemme, vil ikke Nesodden kommune gå innfor søndagsåpne butikker.

Christian Hintze Holm (SV) foreslo at Kommunestyret skulle anbefale at det ikke overlates til den enkelte kommune å bestemme selv fordi det vil kunne gi en Bislett-effekt. SV’s forslag fikk tilslutning fra et enstemmig kommunestyre.

 Inger Johanne Norberg

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: