Du er her
Hjem > Aktuelt > Ingen sykepenger til arbeidstakerne etter 67

Ingen sykepenger til arbeidstakerne etter 67

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Med den ny arbeidsmiljølov har arbeidstakere rett til å stå i jobben til de er 72 år. Retten til sykepenger kuttes når man passerer 67.

– Problemet for arbeidstakerne som har passert 67, er at det ikke er gjort noe med regelverket for sykepenger. Det innebærer at arbeidstakere som velger å jobbe etter de er 67 år ikke har rettighet til sykepenger.

De som jobber mellom 67 og 70 år har rett til sykepenger fra arbeidsgiver i arbeidsgiverperioden på 16 dager. I tillegg kan de få sykepenger fra NAV i 60 dager. Forutsetningen er dog at de har en årslønn på mer enn 2 ganger grunnbeløpet, som i 2015 er 88.370 kroner. Så for å kunne kreve sykepenger må arbeidstakere mellom 67 og 70 år tjene mer enn 176.740 pr år.

– Arbeidstakere som jobber deltid kan komme under denne grensen, og dermed stå uten sykepengerettigheter allerede fra de fyller 67 år. Disse arbeidstakerne har ikke egenmeldingsrett etter folketrygdloven.

Ingen sykepenger etter 70
Arbeidstakere som har fylt 70 år, har ingen rett på sykepenger, verken fra arbeidsgiver eller fra NAV. De kan derfor heller ikke bruke egenmelding etter loven.

Bjarne Nordbeck

AvatarAvatar
Bjarne Nordbeck
Frihetlig samfunnsaktør og ansvarlig redaktør.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: