Du er her
Hjem > Forsiden > Heartfullness

Heartfullness

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

clearMange har etterhvert hørt om eller deltatt i Mindfullness.  Nå er det kommet en ny metode som heter Heartfullness. Hva er så det?

Jeg har nettop kommet hjem fra et internasjonalt seminar i Danmark, hvor Heartfullness ble introdusert for et større publikum i forbindelse med et internasjonalt seminar rundt meditasjon på hjertet. Arrangert av Vrads Sande Sahaj Marg Yoga Retreat Center.

Filosofien tar utgangspunkt i at vi ved å følge hjertet kan bli hva vi er ment å være, uten å måtte gå på akkord med oss selv.  Gjennom avslapningsøvelser kombinert med enkle teknikker for meditasjon kan vi lære å stille inn oppmerksomheten på hjertet og komme i kontakt med noe dypere, noe upåvirket og stille.

Det kan kanskje best forklares med å bli sentrert i vårt høyeste Selv. Ved å styrke denne forbindelsen kan vi pleie en indre bevissthet som gir oss ro og en balansert retning til å møte og akseptere livets utfordringer.

Filosofien tar utgangspunkt i at vi ved å følge hjertet kan bli hva vi er ment å være

Søken etter autentisitet
Mange mennesker søker en dypere forankring i noe sjelelig, i en autentisitet eller i universelle verdier. Det er lett å oppleve å drukne eller å forsvinne i virvaret av egne og andres forventninger og krav. Livets uforutsigbarhet og livskriser eller lykkeopplevelser påvirker oss alle. For ikke å snakke om den dramatiske tiden vi lever i og alle inntrykk vi uavbrutt får inn fra den lille og store verden rundt oss. Hvordan best mulig navigere uten å miste kontakten med troen på oss selv?

Religion eller vitenskap
Noen finner mening og svar innenfor en religion, andre søker i vitenskapen eller gjennom eksperimentering og samtaler etter noe mer universelt, noe uten skillelinjer mellom min og din «Gud» eller det de oppfatter som åndelige direktiver. Dette er svært individuelt og oppleves forskjellig.

Anne fra Nesodden
Anne Kjeldsen, deltok også på seminaret i Danmark. Hun er forsker og spesialist i klinisk psykologi med doktorgrad og svarer følgende når hun blir spurt hvorfor hun begynte å meditere:

«Fordi jeg trengte mer lys i livet mitt. Det har bla annet gitt meg balanse, glede og optimisme.»

Metoden er basert på egne erfaringer og at effekten avhenger av hver og ens egen innsats og deltagelse. Kontakt med hjertet er noe en må kjenne etter selv, det kan ikke overføres fra andre. Derfor er også metoden gratis og kan brukes uforpliktende etter behov.

Anne Kjeldsen skal presentere metoden for første gang i Norge i Oslo neste helg.

Ida Helene Heidel

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: