Du er her
Hjem > Forsiden > Den smale stien fører til kommunestyret.

Den smale stien fører til kommunestyret.

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Vurderer du å høre på kommunestyret den 18. juni? Nesoddposten har sjekket framkommeligheten for publikum til Kommunestyremøtene og har funnet det nødvendig å publisere en oppskrift på ankomst. Den ønskede brede velkomst kan framstå som en svært smal sti hvis man ikke har en veibeskrivelse.

Likeledes må du bestemme deg på forhånd om du bare vil være tilhører eller om du går på møtet for å forstå hva som skjer. Innbyggerne ønskes velkommen til kommunestyremøtene på Nesodden men det er forskjell på ord og handling. Gode hensikter gir ikke alltid ønsket resultat. Her vil følge en beskrivelse på hvordan komme seg til kommunestyremøtet, det er sjelden skiltet. Deretter følger tips om hva det er lurt å ta med seg. Ikke helt på tur med Monsen, men nesten. Og du vil kanskje vite litt om sakene? Den 18. juni omfatter de et vidt spekter fra vintervedlikehold av veier, via skolebruksplan og kompetanse i barnehager, finansreglement og planer for Bomansvik, budsjettering av nye sykehjemsplasser og Richard Baches vei. Og de er ikke lagt ut på kommunens hjemmesider ennå. Blant annet.

Ankomst gjennom hovedinngangen:

Ankomst gjennom hovedinngangen.
Ankomst gjennom hovedinngangen.

To veier fører til Nesoddens månedlige kommunestyremøter. Møtene avholdes i Ungdomsarena, Tangenten. Man kan gå inn hovedinngangen, gjennom inngangen og rett fram forbi serviceskranken, fortsette innover gjennom to glassdører. Man ankommer den delen som brukes av ungdomsskolen og passerer toaletter på høyre hånd.  Deretter må man svinge skarpt til høyre og innerst i den smale passasjen står det Ungdomsarena på døren. Bare gå stille rett inn.

Ankomst inngang Ungdomsskolen:

Ankomst inngang Ungdomsskolen.
Ankomst inngang Ungdomsskolen.

Her kan du gå rett inn dør som har skilt over hvor det står Tangenåsen ungdomsskole og på selve glassdøra står det SØR. Du kommer inn i en foaje med  garderobeskap på venstre hånd, gå forbi skapene og sving til venstre inn en smal passasje. Innerst står det Ungdomsarena på døren og du har nådd målet. Bare gå stille inn.

Ungdomsarena = Kommunestyresalen:

Når du kommer inn døren vil følgende møte deg: På venstre hånd er kommunestyrets medlemmer med oppmerksomheten vendt fra deg og mot podiet hvor ordfører, varaordfører, rådmann og sekretær sitter. I hjørnet står talestol. På din høyre hånd vil du finne

Ungdomsarena = Kommunestyresalen.
Ungdomsarena = Kommunestyresalen.

en gulvplass hvor publikum kan sitte. Hvis du ikke ser en ledig stol, kan du finne stol innerst ved veggen. Hvis du trenger teleslynge vil det kunne tilrettelegges på forespørsel i forkant av, eller under møtet.

Å ta med:

Det finnes ingen informasjon eller dokumenter om sakene i kommunestyresalen. Representantene bruker nettbrett. Du kan ta med din egen elektroniske enhet hvis du har. Du kan koble deg på gjestenett gratis. Det er ikke tilbud om utlån av pc, brett eller mac til lesing av dokumenter slik at det er mulig å følge sakene i innhold. Det er ikke alltid nødvendig, men i byggesaker beskrives områder som A1, A2, B3 osv. Det er ikke mulig for publikum å følge med hvis de ikke har satt seg inn i saken på forhånd og kan dem utenat. Når det gjelder andre saker så er kommunepolitikere som folk flest, de snakker som regel om innholdet i sakene og prinsipielle spørsmål og det kan være svært interessant. Andre ganger snakker de rundt grøten eller om andre ting og det er også interessant.

Uansett behandler kommunestyret saker og prinsipielle spørsmål som angår innbyggerne. Mange vedtak får konsekvenser for deg og din hverdag og vil gjelde i ditt nærmiljø. De aller fleste vedtak som fattes merker vi ingenting til fordi de handler om vel innarbeidede ting som skole, helse, plansaker og infrastruktur. Når vi merker vedtak vi ikke liker er det ofte for sent. Det er en finere rolle å medvirke enn å sitte utenfor uvitende. Å oppsøke kommunestyret kan være en fin måte å lære om kommunen din og om stort og smått som rører seg. Kunnskap er dessuten makt. Og mulighet til innflytelse.

 Inger Johanne Norberg

 

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: