Du er her
Hjem > Forsiden > De viktigste sakene?

De viktigste sakene?

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Torsdagens kommunestyremøte var det siste i denne perioden. Hele 21 saker pluss spørsmål og interpellasjoner sto på agendaen. Møtet ble en kraftanstrengelse for alle deltakerne og varte i 10 og ½ time.

Etter en del timers arbeid skulle kommunestyret behandle tre saker som angikk kommunenes krevende økonomi: årsrapporten, 1. tertialrapport 2015 og en budsjettjusteringssak. Det gikk raskt og smertefritt. Ingen store diskusjoner.

De brukte bare 3 % av møtetiden på økonomien. Alt annet fikk god tid.

Forsiktig, men tydelig, kommenterte rådmannen arbeidet ved å fortelle politikerne at de tre økonomisakene hadde tatt til sammen omtrent ett kvarter, og at han hadde ventet en mer omfattende behandling. Dette er tunge saker som angår kommunens svært vanskelige økonomiske situasjon, sa han. Vi kan stå foran alvorlige kutt, påsto han.

Viktige saker? Tunge saker? Tydeligvis ikke for politikerne. De brukte bare 3 % av møtetiden på økonomien. Alt annet fikk god tid: Plankart, reguleringer, områdeplaner, miljø, klima, skole og barnehager.
Kan denne prioriteringen være en forklaring på kommunens stadig økende pengebruk?

TBj

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: