Du er her
Hjem > Aktuelt > Sang-jubilanter på Polen-tur

Sang-jubilanter på Polen-tur

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Konkurransen ble, som ventet, «rått parti». Men Nesodden Sangkor imponerte med stor spennvidde i repertoaret og sjarmerte med ledig og uformell framtreden på Den 6. Internasjonale Korfestialen i Krakow 11. – 14. juni.

Nesodden Sangkor fyller 50 år i år, og det er mer enn god nok grunn til å dra på tur. Koret har polsk dirigent, og svarte et rungende «ja» til invitasjonen til å delta på korfestivalen i Krakow i juni. Ambisjonene var å ha en fin tur, og å gjøre sitt beste under konkurranser og konserter.
Og konserter ble det mange av. Med drøyt 30 graders varme i skyggen, var det godt å slippe folkedrakter, galla-antrekk og alskens nylon- og glitterkreasjoner – selv om det kanskje kunne ha skaffet koret et par ekstra konkurransepoeng.

-Det er liksom ikke helt det samme vi driver med, mente en av koristene etter å ha vært på en imponerende framføring med profesjonelle kostymer, avansert koreografi og sangpresisjon som bare profesjonelle eller halvprofesjonelle sangere kan få til.
Nesodden Sangkor hadde de fleste opptredenene i T-skjorte med kor-logo kombinert med bukse eller skjørt, og ble lagt merke til av den grunn. Koret fikk også mye uformell anerkjennelse for det repertoaret som spente fra folkemusikk via pop/rock til høytidlig, høykirkelig lovsang.
Sightseeing, shopping og uteliv var også viktige innslag under Krakow-oppholdet, og byen har nok å by på innen alle disse områdene. Både konsentrasjonsleirer og 700 års gruvehistorie er innen rekkevidde. Lærartikler som vesker og sko viste seg å være populære, og etter at festivalprogrammet var slutt for dagen, var det fritt fram for å utforske «Krakow by Night». Kanskje den klarest formulerte erfaringen kom en ganske sen kveld etter god mat og drikke og mye spontan, forsøksvis firstemt, sang:
-Alkoholforbudet før konserter har kanskje noe for seg…?

Tittelbilde:
UFORMELLE: Nesodden Sangkor sang seg inn i den internasjonel korfestivalen i Krakow som et friskt og uformelt innslag. Her er koret i gang med oppvarming før konsert.

Gisle Rostvåg

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: