Du er her
Hjem > Forsiden > Foruroligende svak kommuneøkonomi

Foruroligende svak kommuneøkonomi

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Nesodden sliter økonomisk og i årsberetningen for 2014 kan vi lese at utgiftsnivået ift. inntekstnivået er for høyt. Dette må for bedres i kommende års budsjetter.

Kommunens inntekter i 2014 ble til sammen over kr 1,1 milliard. Utgiftene var nesten like store og netto driftsresultat ble på bare kr 3,1 millioner. Fylkesmannen anbefaler at netto driftsresultat bør være på 3 % av driftsinntektene, men det ble bare på 0,2 %. Det er «foruroligende lavt» står det i regnskapet. Resultatet burde vært kr 20–30 millioner høyere.
Den langsiktige gjelden er også høy i forhold til anbefalt nivå. Nesodden har nå over kr 1 milliard i gjeld. Og kommunen har nesten 6 ganger så høy gjeld som egenkapital, det omtales som «i overkant høyt».
I kommunestyremøtet torsdag sa rådmannen at det kan bli nødvendig med kutt på over kr 20 millioner.
TBj

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: