Du er her
Hjem > Hovedoppslag > En lenge varslet katastrofe del 2. Denne ikke fra 2015 eller 2005, men 2002.

En lenge varslet katastrofe del 2. Denne ikke fra 2015 eller 2005, men 2002.

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Hva skjedde onsdag 26 juni 2002?

Den dagen skjedde noe som i Nesoddens historie ikke hadde skjedd før. For det var den dagen Odd R. Jacobsen fikk vite at det ikke var plass til hans 94 år gamle senile far på Nesoddtunet. Den dagen han rykket inn en annonse i Amta der han “takket” Nesoddens politikere for å gi hans gamle far en uverdig alderdom. En gammel far som knappest kunne gå og som måtte ha spesial mat for å kunne svelge skulle sendes hjem til trygdeleiligheten sin. Et gammelt menneske som ble fortvilet da han fikk vite det. Odd R. Jacobsen bestemte seg da for å ta sin gamle senile far hjem. På Amtas førsteside rykket han så inn følgende annonsen:

“ Jeg vil “TAKKE”NESODDENS POLITIKERE for at de velger å gi min far på 94 år en uverdig alderdom i livets sluttfase.


I Amta den 27 og 28.6.2002 er overskriften på Amtas forside:

”Behandler gamle respektløst” sier Inger-Marie Mohn-Olsen og Jan Røer: “Vi krever at politikerne bevilger de nødvendige midler, slik at plassene på Heia blir opprettholdt og Nesoddtunet får driftmidlene de trenger.”

Amta skriver videre: “Da Høyres gruppeleder Erik Adland i kommunesryret omtalte de eldre på Nesodden som en svak gruppe, som ikke går i protesttog, og kanskje ligger døende gjorde de ikke regning med Mohn-Olsen og Røer. Svaret fra Mohn-Olsen var: Herr Adland de fleste av oss er slettes ikke døende, men fullt ut oppegående og klarer utmerket å gå i protest-tog. Vi finner oss ikke i at våre syke eldre blir behandlet på en slik uverdig måte”.

Når Amta så spør daværende ordfører Erik Moe om han vil karakterisere opphold på bad, møterom og tremannsrom som et godt tilbud til beboerne på Nesoddtunet er svaret: “Så vidt jeg vet bor det ingen på slike rom nå. Når det gjelder dette badet, er det i seg selv utmerket. Jeg kunne godt tenke meg å bo der selv, hvis jeg var innlagt på sykehjemmet”


Svein Erik Westerby (78) forteller i Amta 22.5.2015 at han i 2005 opplevde akkurat samme situasjonen som flere familier nå opplever på Nesodden. Han forsøkte da å få plass på Nesoddtunet til sin 94 år gamle mor, men det var først etter Amtas oppslag at politikerne snudde og vedtok åpning av ny avdeling på Nesodden.”.


Inger Svindahl i oppslag på Facebooksiden: ”Nesodden debatt” den 17.mai 2015 skriver følgende:
”Min og Tore Svein Olsen’s mor sendes nå hjem fra Granås sykehjem. ikke til Nesoddtunet, men til sin egen leilighet. Hun er 99 1/2 år, hun har gått ned til 44 kg fra 50 kg siden før jul. Hun klarer ikke stelle seg selv lenger, lager ikke mat og spiser ikke alene, tar ikke medisinene sine og sier selv at hun ikke klarer å stelle seg selv. Hun er ifølge tildelingsteamet for frisk til å være på sykehjemmet lenger. Hun er frisk nok til å se hvilken veg dette går, uten nødvendig omsorg. Dette er totalt uverdig.”

Oppsummering

Disse oppslagene viser at det er et udiskutabelt faktum at politikerne gang på gang har nedprioritert bevilgninger til å drifte et ansvarlig omsorgstilbud til de som trenger et sykehjemstilbud/en plass på Nesoddtunet.

Nesoddposten vil komme tilbake med en oversikt over hvilke partier som lover å åpne de resterende 8 plassene på Nesoddtunet i løpet av 2016.

  Gunhild Gjevjon

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

3 thoughts on “En lenge varslet katastrofe del 2. Denne ikke fra 2015 eller 2005, men 2002.

  1. Mor fikk omsider fast plass på Nesoddtunet i fjor, 2016. Det måtte flere sykehusinnleggelser til, der hjemmesykepleien forgjeves prøvde å oppnå kontakt med Ski sykehus, men måtte tilslutt ringe 113. Etterhvert skjønte denne tjenesten at mor ikke kunne få riktig hjelp hjemme hos seg selv lenger, og derfor fikk tildelingsteamet satt opp prioritet for henne.

    Nå er mor borte, og har fått hvile fra sine plager. Jeg vil med dette takke både hjemmesykepleien og Nesoddtunet for god hjelp i mors siste år. Hun ble jo nesten 101 år gammel!

    Men det måtte flere runder til både her i Nesoddposten og i Amta før alvoret gikk opp for de som er ansvarlige for økonomien i tjenestene. Det er fortsatt vondt å lese om mange andre eldre som sliter pga kommunens feilprioriteringer. Elektriske sykler er tydeligvis viktigere enn menneskenes primære helsebehov her på Nesodden.

    Tore Svein Olsen

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: