Du er her
Hjem > Forsiden > TTIP vil begrense kommunestyret på Nesodden i arealsaker.

TTIP vil begrense kommunestyret på Nesodden i arealsaker.

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

TTIP (Transatlantisk Handels- og Investeringsavtale) forhandles mellom EU og USA.Den omfatter Norge gjennom EØS. Regjeringens høringsfrist for TTIP går ut 13. august.  og kan få store konsekvenser for Nesodden. Kommunestyret eller den norske stat vil ikke i fremtiden kunne bestemme bruken av areal i Nesoddmarka eller i strandsonen gjennom nye lover og reguleringer. 

Et par eksempler:

Noen skogområder i sentrale Osloområdet har en lovhjemlet markagrense som regulerer bruken av skogsområdene. Nesodden har ingen markagrense. Hvis Regjeringen vedtar at Norge skal tilslutte seg TTIP vil vern av Nesoddmarka stille svakere enn i dag. Eksempel: Det er besluttet at deler av Varden leir skal fortsette å være grønn og til allmenn bruk og glede. I dag kan kommunestyret bestemme soningen uansett hvem som eier et området. TTIP omfatter blant annet avtale om investeringer og vil gi videre rettigheter til en internasjonal investor enn til kommunestyret. Investoren kan faktisk saksøke Norge og kreve erstatning hvis de ikke får bygge boliger på den eiendommen de eier hvis avtaledelen om investeringer i TTIP vedtas av Norge

Inger Johanne Norberg

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: