Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Amtas redaktør Jon Martin Larsen svarer Geir Christensen (Rødt)

Amtas redaktør Jon Martin Larsen svarer Geir Christensen (Rødt)

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Nesoddposten ba meg om svar til dette innlegget, for det ble også postet der. Her er svaret mitt: Vis oss regnestykket ditt, Geir

Rødts Geir Christensen har fanget opp at Amta denne uken har gjennomført en ny spørreundersøkelse rundt debatten om døgnlegevakt på Nesodden, en debatt Amta har vært opptatt av lenge og dekket på en bred og balansert måte i flere måneder, der blant annet Christensen har kommet rikelig til orde i både artikler, leserinnlegg og videointervju, og nok vil få muligheten igjen og igjen når det er relevant.

For eksempel har vi utfordret ham på å vise oss sitt regnestykke over hva en døgnlegevakt vil koste. Det venter vi fortsatt på. I mellomtiden har Amta tatt tak i saksframlegget som Nesodden kommunes administrasjon forberedte for sine folkevalgte.

Her fremgår det at en lokal døgnlegevakt kan koste 6,7 millioner kroner i året. Trekker vi fra det Nesodden vil bruke på en døgnlegevakt i Ski, så ender vi opp med fire millioner i nødvendige ekstrabevilgninger. Dette stemmer også overens med hva andre kommuner som har døgnlegevakt må ut med. I debatten rundt døgnlegevakt på Nesodden har også flere lesere etterlyst mer informasjon om hvor man da eventuelt må kutte for å finansiere en legevakt. Det tar vi på alvor.

De mest ivrige legevaktforkjemperne har ikke svart godt for seg her, og vi har altså valgt å spørre befolkningen på Nesodden om hvor de ville valgt å kutte for å få til et slikt tilbud. Svaret kommer i Amta neste uke. Amta skal fortsette å belyse alle sider av saken. At vi nå de siste dagene har konsentrert oss om et utfordrende regnestykke for flere ivrige legevaktforkjempere, er for meg som ansvarlig redaktør en helt opplagt sak.

Det tilhører ikke en oppegående fri og partiuavhengiig lokalavis å sensurere noen, men vi må av og til gjøre redaksjonelle valg med de ressursene vi har.

Men vi vil aldri la være å fortelle nyheter og dele informasjon som kun behager en part i saken. Det får være opp til politiske partier, andre interessegrupper og partiaviser. Det regner jeg med at Christensen forstår innerst inne.

I neste uke vil vi ganske sikkert fortelle nyheter som får Christensen til å juble, men for å lese disse får dere ta en titt i Akershus Amtstidende eller amta.no. I mellomtiden kan han jo gi sin detaljerte utregning på hva en legevakt på Nesodden kommer til å koste. Som han vet så kan jeg kontaktes døgnet rundt og er alltid tilgjengelig.

OG SÅ FORTSATTE DEBATTEN PÅ FACEBOOKSIDEN: HVA SKJER

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

One thought on “Amtas redaktør Jon Martin Larsen svarer Geir Christensen (Rødt)

  1. Nesodden debattsider på Face er en meget begrenset debattside der motstandere av moderatorenes meninger ganske enkel blir slettet. Uansett hva som sies, lar ikke moderatorene (tilhengere av nåværende ordninger på Ski) seg bevege. Dette er undertrykkelse av fri meningsutveksling, samt nekting av individets ytringsfrihet.

    Tore Svein Olsen

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: