Du er her
Hjem > Hovedoppslag > Administratorene av Facebookgruppen: «Nesodden debattgruppe» sletter innlegg, kaster ut medlem og setter lokk på døgnlegevakt debatten.

Administratorene av Facebookgruppen: «Nesodden debattgruppe» sletter innlegg, kaster ut medlem og setter lokk på døgnlegevakt debatten.

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Beskjed til medlemmene av Facebookgruppen: » Nesodden debattgruppe» fra administrator Lars Dalen, ad. døglegevaktsdebatten.

«Administratorene i gruppa har tidligere gitt beskjed om at det settes en (foreløpig) sluttstrek for innlegg om legevakt. Antall innlegg om dette har kvelt all annen debatt, og medlemmer har forlatt gruppa pga dette. På bakgrunn av dette er siste innlegg slettet. (Vi tar ikke noen debatt på dette

Med utgangspunkt i retten til å ytre seg fritt og at et stort flertall av velgerne er opptatt av å få døgnlegevakt på Nesodden, ba jeg etter å ha lest denne meldingen, administrator Lars Dalen, om å omgjøre avgjørelsen.

Noe som resulterte i følgende advarsel:»Når vi sletter innlegg, betyr det at vi setter punktum for debatten. Du må gjerne være uenig i dette, men dette er ikke noe vi åpner for debatt på. Vi ber om at du forholder deg til og respekterer administratorenes avgjørelser om du vil benytte denne debattgruppen. Dette er 1. Advarsel.»

Og da tidde jeg.

Så over til en annen tilhenger av å få døglegevakt på Nesodden, Tore Svein Olsen. Dette er svaret han fikk fra administratorene i Nesodden debattforum: «Vi har tidligere sagt at vi setter punktum for legevakt debatten for en stund. Flere medlemmer har meldt seg ut av gruppa, fordi legevakt debatten helt har tatt overhånd. Viser til tidligere advarsler, og ber deg om å slette innlegget.»

Tore Sveins svar til administrator Dalen: «De som har meldt seg ut av gruppa er vel tilhengerene av dagens system kanskje? Det er stadig flere som ønsker en kursendring her på Nesodden, der også vanlige mennesker må føle seg trygge. Men kanskje man f.eks. i Bamble har den tryggheten som vi i Nesodden mangler? Bamble legevakt har f.eks. en Døgnåpen legevakt, bemannet med autorisert sykepleier, lege i vakt kl. 15 -08 hverdager, hele døgnet lør, søn- og helligdager.

Svar fra administrator: «Dette var siste advarsel. Du lukkes nå ute fra gruppa.»

Takk for det, tenkte jeg , nå kan en ikke lenger se bort fra at på denne debattsiden er det ikke lenger plass til de som er for å få døgnlegevakten tilbake til Nesodden. Faktum er at alle de tre adminstratorene: Trude Pourpak, Lars Dalen, og Ragnhild Lund har tatt klart standpunkt for at døgnlegevakten skal ligge på Ski.

Alle tre har også vært sterkt aktive for dette synspunktet på den debattsiden de er satt til å administrere. I tillegg kommer at Ragnhild Lund står på kommunevalgs-listen til Ap. Et parti som har sagt klart nei til å ha døgnlegvakt på Nesodden.

Det er med forundring jeg registrer at disse administratorene finner det helt i sin orden å stenge ut et medlem (kan hende det er flere, ikke vet jeg) fra debattgruppen pga at han er uenig i å stenge for videre debatt i legevaktsspørsmålet. Finner det helt i sin orden å frata ham, på denne debattsiden, muligheten til å ytre seg i en sak som så mange er opptatt av her på Nesodden.

Vi mennesker er forskjellig, noen av oss tar liten -, andre større plass. I en debatt bør det være plass til alle. Slik bør det også være i et debattforum. At debatten trekker ut beveger seg over dager og uker, stilner litt, for så å bevege seg opp til nye høyder betyr at tema berører og engasjerer. Det er slik jeg ser det, gledelig, og så absolutt ikke noe administratorene skal sette en stopper for. Men det har de altså gjort. Heldigvis ikke min bestemmelse, mitt ansvar.

Til orientering: Administrator Ragnhild Lund har nå lagt ut følgende tema til debatt : Hvordan skal man løse av og påstigning på Nesoddbåten, – uten å skape frustrasjon!? Klart det er et langt viktigere tema å debattere enn døgnlegevakts-saken.

Omtrent samtidig med at administratorene i Facebook gruppen: Nesodden debatt, kneblet debatten gjorde også Facebookgruppen «Hva skjer på Nesodden» det samme.

Men til forskjell fra forrige kommunevalg så har Nesodden nå fått en ny politisk uavhengig nettavis: Nesoddposten. Der respekteres ytringsfriheten så her kan alle som ønsker det få debattere for og i mot døgnlegevakt på Nesodden. Debattere så lenge de måtte ønske det. Helt til de kommer i Guiness rekordbok, om det er det de vil.

Gunhild Gjevjon

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: