Du er her
Hjem > Næringsliv > «Pappas Pizza» på Flaskebekk

«Pappas Pizza» på Flaskebekk

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

«Pappas Pizza» har vært i drift siden midten av juli. Petter Norwich og Øystein Hoen Backe gjør alt av forberedelser når det lagingen av pizzaene : baking, heving, steking og servering i pizza vognen sin på Flaskebekk. En selvlaget vogn som er på ca. åtte kvadratmeter .

Og barnesykdommene i løpet av denne tiden de har drevet på har stått i kø: tekniske problemer, ikke høy nok varme på ovnen, ventetiden for å få pizzaen har vært for lang, de har blitt rammet av sykdom, har erfart at de har for lite produksjons/salgslokale samt at pågangen har vært så stor at de har måttet lukke luka før stengetid. Det har faktisk vært 100 pizza bestillinger i løpet av noen timer.

pizzagutten
Petter Norwich og Øystein Hoen Backe driver «Pappas Pizza» på Flaskebekk

For ”varen” de selger, pizzaene de lager fra grunnen, er blitt meget godt mottatt av kundene. Så nå jobber de med at kundene skal kunne få levert pitzzaene på døren. Bestillingene tas fra k.12.00 på de dagene de er åpne. (De holder stengt på mandag og tirsdag)

– Og for at vi ikke skal være så sårbare når en av oss blir syk, så lærer vi opp to jenter , sier Petter, som er han som stiller i dette intervjuet. Pågangsmotet hos disse to gründerne er det tydeligvis ingenting å klage på.

Å jobbe så tett i bokstavelig og økonomisk forstand tilsier vel at dere trives sammen og er trygge på hverandre. Så hvor lenge har dere kjent hverandre, hvor er dere fra og når kom dere til Nesodden?

-Vi ble kjent i Bø i Telemark i 2003, forteller Petter, – der studerte jeg økonomi og Øystein kultur /administrasjon. Der bodde vi sammen i tre år. For 2 år iden flyttet jeg til Nesodden mens Øystein fortsatt bor i Oslo

Og hva er så drivkraften og fascinasjonen  i pizza bakingen.

-Det er en kombinasjon av flere ting. Jeg har tidligere bare hatt kontor jobber relatert til næringslivet. Så er jeg forelsket i italiensk mat, men det viktigste for meg er å skape noe selv, være min egen herre.

Du har gått fra en trygg jobb til selvstendig næringsdrivende, blitt sjef for egen bedrift for å vie jobbelivet til pizza baking. Er dette valget verd den økonomiske usikkerheten som dette medfører?

-Ja. svaret kommer rask og bærer ikke med seg noen form for tvil. Og så smiler han stort og forteller om  dansen som foregår mellom dem når de er fire som jobber der inne på de 8 kvadratmeterne.

Når jeg ser meg rundt der pizzavognen står og vurderer beliggenheten så er den bra. Det er en romslig parkeringsplass og både ” Flaket”, et blomsterutsalg og en dyrebutikk ligger her. For meg synes derfor plassering av Pappas Pizza vognen å være ganske så bra. Men selvfølgelig plassen inni vognen til laging av pizza er for liten for den store etterspørselen gutta har møtt. Mitt spørsmål blir derfor: Hva med utviklingsmulighetene her på Flaskebekk, bygge ut Pizzavognen, lage den dobbelt så stor? Og da blir selvfølgelig det grunnleggende spørsmålet: Hva er husleien?

-Vi betaler for å stå her, svarer Petter. – Når det gjelder utvidelse av pizza vognen vår så jobber vi med planer om hvordan dette kan gjøres. Ønsker oss blant annet en vedfyrt bakerovn som kan spre duften av italienske pizzaer her på Flaskebekk.

Intervjueren tror hun har hele Nesodden med seg i ønske om at disse gutta skal lykkes med sitt gründer prosjektet. Men ønske om noe mer praktiske lokaler står altså høyest oppe på ønskelisten. Så til alle som har forslag: det er bare å komme med tilbud!

Vil du vite hvilke pizzaer gutta tilbyr så anbefaler jeg to av pizzaene: ”Dårlig dekning” og ”Flat næring”, både sett ut fra navnene og smaken. Og vil du vite mer så gå inn på Facebook-siden deres: ”Pappas Pizza. ” Tlf. nr. er: 40013267.

Åpningstidene hos Pappas Pizza vil den kommende tiden være fra fire til ni onsdag til søndag. Søndag og mandag h.older de stengt.

 

Til de som ønsker å synliggjøre sin nystartede bedrift: ta kontakt med Nesoddposten så kommer vi og tar en prat.

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: