Du er her
Hjem > Forsiden > Nå er partiprogrammene kommet

Nå er partiprogrammene kommet

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Det er ikke mange dager igjen til valget. Og nå dukker de lokale partiprogrammene opp, – i postkassene, på stands og på partienes hjemmesider. Men det er to partier som ikke har fått lagt dem ut på Internett ennå. Synd. For dette er interessant lesning. Ta deg god tid og studer tekstene nøye før du går til valglokalet. For det er fire lange år til neste lokalvalg.

I dag lå det første kommunevalgprogrammet, fra Rødt, i postkassen. Sist lørdag fikk jeg SVs program i hånden da jeg gikk forbi standen ved Rimi. Og så har jeg sjekket nettet et par ganger i juli og august. Der ligger nå de lokale partiprogrammene lett tilgjengelig hos de fleste partiene:

  • Arbeiderpartiet har en tydelig knapp på første side, «LES VÅRT PROGRAM» står det. Det er lett å åpne og laste det ned i pdf-format.
  • Men jeg finner ikke programmet hos Frp. Der finner jeg bare rikspolitiske budskap og de lokale valglistene.
  • Hos Høyre ligger ikke programmet på første side, men hvis du velger menyen POLITIKK eller klikker på det store bildet «HVA MENER VI», så finner du programmet i pdf-format.
  • Heller ikke hos Krf klarer jeg å finne programmet. Jeg finner fylkeslaget, men når jeg klikker på lokallaget er det bare valglisten som dukker opp.
  • MdG var det første partiet på Nesodden med programmet på hjemmesiden. Det ligger der fremdeles, på forsiden. Men det er ikke i pdf-format, så det er litt vanskeligere å laste det ned.
  • Rødt har plassert programmet lett synlig øverst på første side. Også det i pdf-format.
  • SV har egentlig bare en meny på første side, så der må du velge «Vi mener», da finner du lokalprogrammet i pdf-format.
  • Hos Venstre må du rulle litt ned på første side, da finner du programmet som øverste emne under Nyhetssaker, – også det som pdf.

Alle disse programmene er svært spennende lesestoff. Jeg anbefaler at du tar deg god tid og leser dem nøye. Bruk søkemuligheten som ligger i pdf-programmet Acrobat Reader. Søk på de ordene som du er opptatt av, for eksempel «legevakt», «kommunereform», «folkeavstemning», «velveier» eller de store temaene som «skole» og «omsorg». Ved å søke finner du kjapt alle de stedene der søkeordet er brukt i lokalprogrammet. Eller at det ikke er brukt.

Se nøye på hvordan de politiske budskapene er formulert. Er de konkrete? Fulle av store ord? Eller er de vage og uforpliktende? Selv lokalpolitikk blir riktig spennende og interessant hvis du setter tekstene i de ulike partiprogrammene opp mot hverandre.

Godt valg!

Tormod Bjørnstad

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: