Du er her
Hjem > Forsiden > En ettermiddag på Hornstranda

En ettermiddag på Hornstranda

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.
Del nisten med vennene, litt kald hvitvin passer utmerket.
Del nisten med vennene, litt kald hvitvin passer utmerket.

For de late livsnyterne! Denne utflukten er den beste måten å utnytte en sommerdag maksimalt på når ferien er over. Den består av en lat ettermiddag i solen på Hornstranda (eller

Gråbeinsberget som noen kaller det), med medbrakt niste, solbad og sjøbad, avrundet med et glass (eller et måltid) på Signalen. Passer godt til å invitere venner fra byen til en opplevelse ved sjøen de sent vil glemme.

Hornstranda er et kommunalt område, med stupebrett, flytebrygge å svømme til, badetrapp, en liten strand, men mest svaberg å ligge og varme seg på. Det er villt og vakkert, med en fantastisk utsikt mot vest og nord. Senere solnedgang får du ikke i strøket her.

Slik gjør du:

Start med å ta imot inviterte bygjester på brygga, evt. stig i land selv, om du har vært på jobb i byen. Gå hovedveien opp fra brygga, og ta

Skiltet til Hornstranda.
Skiltet til Hornstranda.

første vei til høyre. Det står skilt med Hornstranda. Følg grusveien opp en bakke, bratt nedover igjen, og i bunnen etter bakken tar du til høyre. Følg denne veien til det åpner seg og du ser berget. Avstanden fra du setter foten på brygga til du tar av skoene og legger tærne på svaberget er i underkant av 500 skritt.

Stig ut på berget og finn deg en plett. Ta av (nesten alle) klærne, og stup uti. Det fins både stupebrett, en liten strand, og trapp nederst på tuppen for de som er forsiktige ivann-stigere.
Del nisten med vennene, litt kald hvitvin passer utmerket. Horn er så bra fordi man kan reise kollektivt og kan dermed forsyne seg med litt promille i solen. Så er det bare å kose seg og hvile mens solen baker og sjøen kjøler.

Når solen står lavt kan dere pakke sammen og rusle ned på brygga igjen, og ta et glass eller et enkelt måltid på Signalen. Her sitter du 10 meter fra vannkanten og ser på solnedgangen mens huden sakte kjøles ned. Når vennene dine skal dra har hurtigbåten begynt å gå, så de bruker 12 minutter til byen. Og du kan ta bussen hjem. En perfekt kveld.

Gro Ladegård

Gro LadegårdGro Ladegård
Gro Ladegård
Er bidragsyter, fungerende styreleder for Nesoddposten og professor på Markedshøyskolen i Oslo. Badstuebader på Oksval brygge. Yndlingstur er Nesodden på langs på søndager.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: