Du er her
Hjem > Hovedoppslag > Brannvesenet på Nesodden forhindret kråketragedie

Brannvesenet på Nesodden forhindret kråketragedie

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

En kråke hang med hodet ned i en høy furutopp i Nedre Movei lørdag og sprellet fortvilet. Den satt fast – altfor høyt til at den unge joggeren som kom løpende forbi og oppdaget den, kunne gjøre noe.

Da viste det seg at brannmenn kan mer enn å berge katter. De stilte med stige og klarte å hindre en langsom og pinefull død for fuglen. Stigebilen kom, men selv brannvesenets stige var for kort. Møysommelig fikk brannmennene saget over greina kråka satt fast i øverst oppe. Langsomt ble greina med kråka buksert ned og havnet på en terasse rett overfor Oksval båthavn.

kråken hang med hodet ned i den høy furutoppen
kråken hang med hodet ned i den høy furutoppen

Varsomt tok brannfolkene kråka i hendene og oppdaget hva som hadde skjedd: Fiskesnøre hadde surret seg fast rundt begge beina. Trolig fikk kråka snøret på seg i vannkanten, der en ubetenksom fisker har utsatt fugler og dyr for den risikoen det er å la avkuttet sene ligge og slenge. Så fløy den nok med snøret hengende etter opp i tretoppen.Der har den så surret seg alvorlig fast. I forsøkene på å komme fri har snøret bare surret seg mer og mer, strammere og strammere rundt begge beina.

Med neglesaks holdt vaktlaget fra Brannvesenets vaktlag, utrykningsleder Kennet Kristiansen (til venstre), røykdykkerleder Petter Narvesen og brannkonstablene Jonas Bråten og Christopher Holst Ebbing lenge på med det møysommelige arbeidet med å befri kråka fra snøret. Fuglen skjønte åpenbart hva som var på gang og holdt seg helt rolig.

Varsomt tok brannfolkene kråka i hendene
Varsomt tok brannfolkene kråka i hendene

Til slutt ble kråka sluppet løs – og fløy rystet og med skjelvende, men ikke ødelagte bein ut i friheten.

Brannfolkene våre på Nesodden har åpenbart et større repertoar enn man skulle tro.
Jobben vår er å redde liv. Dyr og fugler er også liv. Men det er klart, hadde brannalarmen gått kunne vi ikke prioritert denne, oppsummerte Kenneth Kristiansen da jobben var gjort..

Med neglesaks holdt vaktlaget fra Brannvesenets vaktlag, utrykningsleder Kennet Kristiansen (til venstre), røykdykkerleder Petter Narvesen og brannkonstablene Jonas Bråten og Christopher Holst Ebbing lenge på med det møysommelige arbeidet med å befri kråka fra snøret.
Med neglesaks holdt vaktlaget fra Brannvesenets vaktlag, utrykningsleder Kennet Kristiansen (til venstre), røykdykkerleder Petter Narvesen og brannkonstablene Jonas Bråten og Christopher Holst Ebbing lenge på med det møysommelige arbeidet med å befri kråka fra snøret.

Thomas

Endelig fri.
Endelig fri.

Thomas Vermnes

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: