Du er her
Hjem > Forsiden > Kommunereformen – hva skjer på Nesodden?

Kommunereformen – hva skjer på Nesodden?

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Veldig lite, bortsett fra det åpne møtet Nesodden Demokrati/Nesoddposten arrangerte 3. mars. http://www.nesoddposten.no/debatten-om-kommunesammenslaing-er-i-gang/ Den offentlige debatten har dessverre kommet svært kort i løpet av dette siste halvåret. Høyre og Ap vil helst sitte på gjerdet til etter valget, men Høyres ordførerkandidat Erik Adland har nå sagt at dersom partigruppa hans går inn for sammenslåing, vil han ha sammenslåing med Oslo. Ordfører Nina Sandberg har sagt at Ap ikke vil ta stilling før ”de vet mer”. Vi kan jo spørre oss hvor mye mer vi nå må vite. Debatten foregår for fullt mange andre steder i landet, og de aller fleste argumenter for eller imot har nok kommet på bordet. Mange argumenter for at Nesodden skal bestå som egen kommune har blitt skrevet om tidligere her i Nesoddposten:

http://www.nesoddposten.no/folkeavstemning-om-kommunereformen/

http://www.nesoddposten.no/kommunereformen-diskuteres-landet-rundt/
http://www.nesoddposten.no/mer-om-kommunesammenslaing/

Men i en interessant valgportal i Dagens Næringsliv har samtlige partier på Nesodden, unntatt Venstre, svart på bl.a. spørsmålet om kommunesammenslåing: http://www.dn.no/valg2015/#!kommune/216/Nesodden Høyre og KrF svarer at de er for, Ap ”vet ikke”, mens Rødt, SV, MDG, Sp og Frp er mot. Heldigvis vedtok kommunestyret før sommeren at det skal avholdes folkeavstemning om spørsmålet dersom flertallet i det nye kommunestyret går inn for en eller annen form for sammenslåing. http://www.nesoddposten.no/ingen-sammenslaing-uten-radgivende-folkeavstemning-pa-nesodden/

Tilhengere av et stor Follokommune har fått et skudd for baugen i og med at formannskapet der har vedtatt med 7 mot 2 stemmer (Venstre og ”Bygdelista” – en utbrytergruppe fra Høyre) at Vestby ikke ønsker sammenslåing i det hele tatt.
Denne saken er en av de viktigste i årets valgkamp. Og det er opp til velgerne å stemme på et parti som klart sier i fra om at vi også skal ha kommunevalg på Nesodden i 2019.

Lokaldemokratiet er utvilsomt best tjent med det!

-reier

2 thoughts on “Kommunereformen – hva skjer på Nesodden?

  1. Å konkludere med at KrF er for sammenslåing på bakgrunn av et tvetydig spørsmål i Dagens Næringsliv, er vel ikke helt seriøst? Vi er en aktiv og kritisk stemme i denne prosessen, ref. min utfordring til Fylkesmannen ang. lokaldemokratiet da vedkommendes representant la fram sine tanker i kommunestyret.
    Vi har ikke konkludert fordi prosessen ennå å bare er i startfasen. Men de signaler vi har fått enn så lenge gjør at vi ut fra et demokratisk perspektiv er skeptiske til en større kommune. Samtidig ser vi at framtidens utfordringer vil kunne føre til et behov for strukturendringer. Men da må hele strukturen settes under debatt, også fylkeskommunen og for den saks skyld statens rolle i tjenestetilbudet til innbyggerne.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: