Du er her
Hjem > Hovedoppslag > Minibakeriet «FLAKET»: En urban lunge på landet.

Minibakeriet «FLAKET»: En urban lunge på landet.

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Det er Gründerne Joachim og Filip Fjellberg som har klart å realisere dette originale mini-bakeri. Nevnes her bør også den vennlige og blide Peter Noe Byskov. Dansken som de fleste møter når de handler på Flaket. Han er en hardt arbeidende ung mann som starter kl. 6.00 om morgenen for å gjøre ferdig ferskbrygget kaffe og rugbrød-blingser, ferskpresset juice og smoothie til nesoddingene.

I perioder er lillesøster Selma samt ca.10 andre personer nå også engasjert i den daglige driften.

Det er Joachim som stiller til intervju. En person som intervjueren umiddelbart registrerer har nok energi til å slå ut de fleste. En kar som har kunnskap innen både bakerfaget og snekring. Samt at han er i besittelse av et pågangsmot og en kreativitet som nok ligger langt over gjennomsnittet.

Når kom dere på ideen om dette mopedbakeri-utsalget, Joachim?

-Siden det er ganske stille i reklamebransjen om sommeren fikk jeg ideen om å prøve noe nytt. Vi hadde registrert at det var mangel på ferske, gode bakervarer og laget derfor en Facebookside. En side som i løpet av en kveld fikk 300 likes. Filip og jeg satte da i gang med å snekre en kasse i finer til mopeden. Og fikk så en avtale med eieren av denne plassen om at vi kunne stå her.

150221_Flaket_Promo_0110
Mopeden ble lastet opp med velduftende bakervarer og på den første dagen ble alt utsolgt.

Mopeden ble lastet opp med velduftende bakervarer og på den første dagen ble alt utsolgt. Helgen etter sto folk i kø for å få kjøpt varene våre. Vi skjønte da at det var et marked for gode bakervarer her på Nesodden.

Fortell litt om deg selv: alder, utdannelse og jobb?

-Jeg er utdannet innen reklame. Er det som heter art director, og har jobbet innenfor reklamebransjen i mange år og drevet et reklamebyrå. Jeg er 43 år og Filip er 25.

Har dere fått noen støtte/hjelp fra kommunen/næringslivet.

-Nei, det har vi verken bedt om eller fått.

31.10. 2014 utvidet dere tilbudet med å tilby lunch: sandwicher, bagetter, hamburger. 11.1.2015 kom gulasjsuppe/grønnsakssuppe . Det var et vintertilbud. 2.3.2015 utvidet dere med å komme med et frokosttilbud på bussholdeplassene ved Skoklefall Tangen senteret: ferskbrygget kaffe og rugbrød blingser. alle typer espresso. Ferskpresset juice og smoothie. Nå har dere også utvidet utsalgstedene ved å selge kaffe og rugbrødblingser på busstoppene ved Tangen senteret og Skoklefall. Har dere noe mer på gang?

-Philip skal nå forsøke å starte opp på Vika terrasse med å selge lunch og kaffe fra en italiensk skuter, sier Joachim, – slår dette tilbudet til så starter vi også opp i Oslo.

Hva mener du er grunnen til at bakervarene fra ”Åpent bakeri ”har fått så god mottakelse? Varene deres er jo ikke billigere enn på andre utsalgssteder?

-Det skyldes at alle bakervarene er laget fra bunnen av. Noe som tar tid og gjør at det smaker langt bedre. Vi er opptatt av kvalitet og gode råvarer. Ingen masseproduksjon her. Tilbudet er stort nå: mange typer brød: surdeigsbrød, dansk rugbrød, muslibrød, valnøttbrød, og firkornbrød. Kanelsnurrer, croissanter og boller. Limonade og eplemost. Økologisk syltetøy. Puka-te. Espresso kaffe.

150221_Flaket_Promo_0202
Det er Gründerne Joachim og Filip Fjellberg som har klart å realisere dette originale mini-bakeri.

Dere har også lokale leverandører?

-Vi får økologisk eplemost fra Rygge. Og får honning fra Knuts biegård på Nesodden.

Hva er det som er så spesielt med kaffen fra Drop Coffee?

-Kaffebønnene fra Drop coffee har en særegen og unik smak fordi bønnene er lysbrente. Denne kaffen får du bare servert noen få steder i verden, og Flaket er ett av de stedene.

Joacim avslutter intervjuet med å si at han er utrolig takknemlig for at folk har stilt slik opp, har vært så åpne for nye tiltak og engasjerte og positive.Og at det er moro å drive mini bakeriet når folk er så fornøyd.

e-post: flaket.foodtruck@gmail.com
Tlf:95094425.
Åpningstider: mandag til fredag 9.00 – 17.00/lørdag og søndag 10.00 – 17.00
Facebookside: Flaket

Til de som ønsker å synliggjøre sin nystartede bedrift: ta kontakt med Nesoddposten så kommer vi og tar en prat

 

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: