Du er her
Hjem > Forsiden > AP og Høyre tause om kommunesammenslåing.

AP og Høyre tause om kommunesammenslåing.

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Ja eller nei til å slå Nesodden sammen med én eller flere kommuner?

Venstre, MdG, KrF, SV, FrP og Rødt svarer nei på Nesoddpostens spørsmål om sammenslåing i forbindelse med kommunereformen.

Nesoddposten anklages av Nina Sandberg for feilinformasjon. Se lenke under.

Etter artikkel siste uke om at det skjer lite i forbindelse med kommunereformen på Nesodden ble Nesoddposten beskyldt for å feilinformere. Vi vil prøve å rette opp dette ved å gi hvert parti anledning til å uttale seg om det vi tror folk er mest opptatt av. Nemlig hva mener Nesodden politiske partier om kommunesammenslåing. Selve kommunereformen omhandler mange tema og er jevnt over lite debattert i befolkningen. Bortsett fra eventuell kommunesammenslåing vet den jevne mann og kvinne i gata lite om andre innhold i reformen.

Nesoddposten har derfor stilt spørsmål til partiene om sammenslåing: Hva mener ditt parti i dag:

A) Ja til å slå sammen Nesodden kommune med en eller flere kommuner i forbindelse med kommunereformen?

B) Nei til å slå sammen Nesodden kommune med en eller flere kommuner i forbindelse med kommunereformen?

Venstre, SV, MdG, KrF, FrP og Rødt har svart tydelige tilbakemeldinger.

Venstres skriver:
Hei, Nesodden venstre ønsker ikke kommunesammenslåing. Det som kan være aktuelt er at nordre Frogn blir en del av Nesodden kommune dersom innbyggerne der ønsker det.

SV skriver:
SV sier nei til å slå sammen Nesodden kommune med en eller flere kommuner i forbindelse med kommunereformen.  SV har også en valgbrosjyre om temaet som omfordeles før inneværende helg.

MdG skriver:
MDG sier klart nei til at Nesodden skal slå seg sammen med en eller flere kommuner, uansett retning
Det eneste vi er positive til er eventuelt at Nordre Frogn kan bli en del av Nesodden, hvis de ønsker det. Vi ser vel det som mest aktuelt hvis Frogn for øvrig ønsker å slå seg sammen med andre kommuner, og at Nordre Frogn så bestemmer seg for, gjennom folkeavstemning, at de foretrekker å tilslutte seg Nesodden, heller enn å bli en del av en ny storkommune.

KrF skriver:
KrF Nesodden sier nei til å slå sammen Nesodden kommune med en eller flere kommuner i forbindelse med kommunereformen.
KrF legger til at det ikke er godtgjort hvordan det lokale demokratiet skal ivaretas på en måte som sikrer Nesodden innbyggere god innflytelse på det poltiske nivået videre. KrF har vært og vil fortsatt være en aktiv og kritisk stemme i prosessen videre.

FrP sier:
Akkurat nå er svaret nei til sammenslåing med en annen, hel kommune. Vi sier tja til kommunesammenslåing generelt. Vi påpeker spesielt at det kan være en mulighet for Nesodden å slå seg sammen med nordre Frogn. Når det gjelder kommunereformen har vi ikke sett alle kortene. FrP forteller at de vil se alle kortene før de bestemmer seg. FrP vil vurdere hva et eventuelt samarbeid kan tilby av fordeler og hva som kan være ulemper. Uansett vil FrP ha temaet lagt ut til folkeavstemning.

Rødt skriver:
Nei. Rødt er sterkt imot kommunesammenslåing.

Nesoddposten anklages for å feilinformere vedrørende artikkel om at det skjer lite på Nesodden i forbindelse med kommunereformen. Se lenke:
https://www.facebook.com/groups/430632557103034/531479293685026/?comment_id=531517413681214¬if_t=like

Bakgrunnen er forrige ukes artikkel i Nesoddposten hvor artikkelforfatteren skriver at det har skjedd lite på Nesodden i forhold til kunnskapsspredning, debatt og innhold i forhold til kommunereformen. Lenke til artikkel under. Ordfører Sandberg svarer at mye er sagt og ment og legger ved linker til artikler og oppslag i aviser. Da skjer det noe i avisene, men ikke nødvendigvis på Nesodden

Forrige ukes artikkel: http://www.nesoddposten.no/kommunereformen-hva-skjer-pa-nesodden/

Forrige ukes artikkel ble skrevet bl.a. med utgangspunkt i oppslag i DN, se: http://www.dn.no/valg2015/#!kommune/216/Nesodden

AP og Høyre har ikke besvart Nesoddpostens henvendelser, hverken på epost, telefon eller, i AP’s tilfelle, på facebook. Det er store spørsmål og det er greit å si at man ikke vet eller ikke har bestemt seg. Det står det respekt av.

Men taushet? I spørsmålet om Nesodden kommune skal slå seg sammen med en eller flere kommuner i forbindelse med kommunereformen hadde det vært ønskelig for leserne med noen tanker før valget. Får velgerne som interesserer seg for dette spørsmålet svar før valgdagen?

Inger Johanne Norberg

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: