Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Betrakter Ap og H seg som en Guds gave til Nesoddens befolkning?

Betrakter Ap og H seg som en Guds gave til Nesoddens befolkning?

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Amta nekter å bruke dette leserinnlegget i sin papirutgave før valget. Begrunnelsen er at den » må prioritere hardt i papir». (Leserinnlegget ble sendt inn 19.8.2015.)

Undertegnede har de siste fire årene skrevet diverse kritiske leserinnlegg som har rettet seg ikke bare mot Ap, men også mot H. Vil her presisere at kritikken jeg har reist ikke retter seg mot den jobben det enkelte H/Ap medlem gjør, men mot flere av de flertallsvedtak som har blitt fattet i partiene.

pioner
Pioner

Utgangspunktet for mitt engasjement i Nesoddpolitikken finnes i Ap/H og overprøving av velgernes valg av ordfører ved kommunevalget i 2011. Et enstemmig kommunestyre vedtok da å delta i et rådgivende direkte ordførervalg. SV´s sin ordførerkandidat Christian H. Holm fikk 41.2 % av stemmene. Aps ordførerkandidat Nina Sandberg 25.0 %. H´s ordførerkandidat Kjell Gudmundsen 21.4 % av stemmene. Men C.H.Holms klare seier brydde ikke Ap og H seg om. De innsatte Nina Sandberg(Ap) som ordfører og Gudmundsen (H) som varaordføreren.

Etter å opplevd det skrev jeg i 2011 at jeg ville følge med i lokalpolitikken de kommende fire årene. Det løftet har jeg holdt.

Hvordan har så H og Ap håndtert den flertallsmakt de fikk ved valget i 2011. Slik jeg ser det, har de dessverre ikke bare en, men flere ganger, ikke lyttet til nesoddingenes klare ønsker om at kommunen skal levere trygge basistjenester.

Som noen eksempler på det kan nevnes overføring av vintervedlikeholdet på felles private veier til eiendoms – besitterne, avvisning av nærmere 7000 underskrifter for å få døgnlegevakt her på halvøya og sist, men ubetinget den styggeste av alle disse sakene, mangelen på sykehjemsplasser.

Det synes for Ap og H meget vanskelig å erkjenne at de kan ta feil og at det faktisk finnes intelligensia utenfor deres egne rekker. Virker som representantene for disse partiene nærmest betrakter seg som en slags ufeilbarlig Guds gave til Nesoddens befolkning. Spørsmålet blir om vi nesoddinger deler den oppfatningen. Og om vi ønsker at disse to partiene skal få ture frem med sin manglende lydhørhet og maktarroganse ?

Valget er ditt og mitt.

Gunhild Gjevjon, som ikke er tilknyttet noe politisk parti.
(Ved forrige kommunevalg stemte jeg på Nesodden Ap og på C.H.Holm som ordfører.)

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: