Du er her
Hjem > Hva skjer > Eli Hovdenak og Guttorm Nordø på Galleri Vanntårnet

Eli Hovdenak og Guttorm Nordø på Galleri Vanntårnet

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Galleri_Vanntaarnet_logo
12  – 27 september.

Utstillingen er åpen lørdager og søndager kl 12 – 16 i utstillingsperioden.

Båt til Nesodden fra Aker brygge 32 min over
hver time og korresponderende buss 575 til Tangenåsen busstopp.
Kun tre stopp

Følg tårnstien derfra. Liten vaffelkafé

Utstillingen vises i 12 kunstforeninger, Trøndelag, TØYsentralen, Tolga og Nesodden.
I møte med disse to kunstneres grafiske univers, vil vi se en utstilling fylt med humor og alvor. Åpningen vil bli av Harald Nissen og musikalsk innslag ved KÖök www.kook.no

Kunstnere på turné: Eli  Hovdenak og Guttorm Nordø

​Utstillingsperiode  12. – 27. september

Nord- Trøndelag fylkeskunstforening har i samarbeid med galleri MAP produsert utstillingen.

Eli  Hovdenak

f. 1956, er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi.Bildene til Eli Hovdenak er enkle, glade og fargerike. Stilen er naivistisk. Eli gjengir velkjente situasjoner på en ny og overraskende måte. Hovdenak sier at hennes uttrykk er lett gjenkjennelige. Hun lager enkle, grafiske verker med figurer og situasjoner som alle vil kjenne seg igjen i. «Jeg er streng i språket, og synes misforståelser er utrolig morsomt. Måten folk ordlegger seg på blir ofte bilder for meg». Eli Hovdenak debuterte først i 1985, og har siden hatt en rekke separatutstillinger. Bildene hennes er blitt kjøpt inn av bl.a. Norsk Kulturråd, Riksgalleriet og Nasjonalgalleriet samt en rekker kommuner-

Guttorm  Nordø

f. 1960 i Trondheim, utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim. Guttorm arbeider med det meste; blant annet tegning, maleri, grafikk, mailart, han regnes som en av norges første gatekunstner.  På 1980-tallet var Guttorm opptatt av bla. av rock, punkestetikk og grafitti, senere lot han seg inspirere av tysk samtidskunst og fornyet interesse for det fortellende bildet. Fortellingene i bildene hans har ingen løsning, men innbyr til ulike fortolkninger. Hans virkefelt utenfor de tradisjonelle kunstuttrykk har vært mange, bl.a. tidsskrifter, artists books, multipler, performance/happening og lyd/musikk. Nordø har siden han gikk ut av kunstakademiet holdt separatutstillinger bla i Henie-Onstad Kunstsenter, Galleri Cassandra, Galleri Kampen, Bergens Kunstforening, Trondheims Kunstforening og mange andre steder – i Norge og utenlands.

Tittelbilde: Opphold

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: