Du er her
Hjem > Forsiden > Politikere og hva de sier.

Politikere og hva de sier.

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Ingen som i noen tid har fulgt med på TV-sendinger der politikere deltar, kan ha unngått å legge merke til at i perioder går det en slags inflasjon i bruken av visse ord og uttrykk.

For noen år siden på Stortinget understrekte Høyres Lars Roar Langslet betydningen av å uttrykke seg ”nyansert”. Plutselig i en lang periode fikk alle representantene på Stortinget det travelt med seint og tidlig å presisere hvor nyansert de ordla seg.

Reidar Gunder
Reidar Gunder

Nå har vi vært i gjennom en lang periode der politikerne har overgått hverandre i å forsikre oss om hvor ”ydmyke” de er. Vi kunne se hvordan de faktisk satset i det de tok i sin munn et for dem så fremmed begrep. Etter noen tid syntes det ikke å finnes grenser for hvor ydmyke de var.

Det er noe eget ved politikeres bruk av klisjeer og ordvalg. Likeså hvordan de undervurderer sine omgivelser. Her hos oss på Nesodden merket nok mange seg hvordan ordfører Nina Sandberg (Ap) omtalte Tangen brygge som ”smørøye”!

Hvilke nesoddinger forbinder Tangen brygge med ”smørøye”? Antagelig ingen, bortsett fra enkelte politikere og selvsagt spekulanter og investorer, som øyner enorme lettkjøpte million gevinster for egen del, der vi andre ser bryggetrafikk og en bussterminal i rivende utvikling til fordel for Nesoddens befolkning.

Noen merket seg trolig at ordfører Sandberg samtidig sa noe annet: ”Vi må
våge å satse”, sa hun. Å våge vil si å være modig. Men det skal da ikke noe mot til å oppfylle valgløfter og ellers virke til nesoddingenes beste. Det som eventuelt kan kreve mot er å ta seg selv til rette, tilgodese egne særinteresser, med makt trumfe igjennom saker som vil være uheldige for oss nesoddinger.

Reidar Gunder: Samfunnviter: mangeårig leder av blant annet «Rettsdemokratisk institutt «og «Norges grunneierforbund.»

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: