Du er her
Hjem > Aktuelt > Jubileumskonsert med Nesodden Sangkor i Skoklefallsalen søndag 25. oktober kl 19.15

Jubileumskonsert med Nesodden Sangkor i Skoklefallsalen søndag 25. oktober kl 19.15

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Nesodden Sangkor feirer sine første(!) 50 år med en storslagen konsert i Skoklefallsalen søndag 25. oktober.  Det blir en kveld med musikalsk spennvidde på høyt nivå!

Plakat_Jubkonsert_endeligNesodden Sangkor ble nærmest stiftet ved en tilfeldighet i 1965. Året før hadde et kor, som ble samlet for anledningen, sunget under åpningen av det nye Samfunnshuset. Året etter ble Nesodden Sangkor formelt stiftet
Koret har gått gjennom mange ulike faser. Medlemstallet har variert fra 15 – 20 til over 50. Repertoaret har variert fra tre-stemte viser til store, klassiske verk med fullt orkesterfølge. Den eldste musikken koret har framført har vært over 1000 år gammel. Men koret har også framført moderne og modernistiske stykker som har utfordret forestillingene om hva korsang kan være…
I jubileumsåret kan koret konstatere at de holder et høyt amatør-nivå, og kan se tilbake på plasseringer både i nasjonale og internasjonale kåringer.

Konserten 25.  oktober vil både vise hvor koret står i dag og ta opp igjen repertoar som har vært framført tidligere.
-Det blir en festkveld, forteller styreleder Morten Ramberg til Nesoddposten: -Vi åpner med utdrag fra den storslåtte Carmina Burana og fortsetter med en a capella seksjon med tradisjonelle folketoner. Før en ny a capella seksjon med mer moderne arrangementer brekker vi opp med klassiskere som Slavekoret og Griegs Landkjenning. Konserten avsluttes med orkesterfølge på utdrag fra Händels mektige Messias og Borodins Polovtsian Dances. Det er et krevende program å framføre, men koristene har kastet seg over oppgaven og har øvd «som besatte» i hele høst. Vi gleder oss stort, sier en entusiastisk styreleder.
Ramberg påpeker også at det er en stor ressurs for et lokalsamfunn med et slikt stort, åpent kor. -De ukentlige øvelsene blir en møteplass for mange ulike mennesker med en felles interesse av musikk. Det blir både mye sosial moro og nye sanggrupper og andre kulturuttrykk ut av den miksen, sier han.

Jubileumsfeiringa avsluttes på Samfunnshuset 7. november når gamle og nye medlemmer og dirigenter, lokale kulturpolitikere og koret selv skal feire og hylle halvøyas ledende kor.

Av: Gisle Rostvåg, bass i Nesodden Sangkor

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: