Du er her
Hjem > Hovedoppslag > SIER NESODDEN NEI TIL KOMMUNESAMMENSLÅING?

SIER NESODDEN NEI TIL KOMMUNESAMMENSLÅING?

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Det kan virke slik etter at det ble lagt fram en rapport utarbeidet av administrasjonen med tittelen ”Nesodden kommunes faktagrunnlag i dag og fremover.”

På 50 sider går den grundig gjennom styrker og svakheter ved dagens tjenestetilbud, myndighetsutøvelse, lokaldemokrati, befolkningsutvikling mm. Den ser også på ulike muligheter og utfordringer ved framtidens tjenestetilbud, og vurderer ulike modeller for en eventuell sammenslåing. Konklusjonen er kort og godt at ”Nesodden i dag greier seg alene, og også fremover i overskuelig fremtid”.

Denne rapporten ble presentert og diskutert for et par uker siden i det politiske utvalget kommunestyret har oppnevnt med representanter fra alle partiene. Her var det i all hovedsak tilslutning til denne konklusjonen, men saken skal jo behandles i de enkelte partier.

Videre skal det også gjennomførers en spørreundersøkelse i befolkningen. Utvalget skal bli enige om en del spørsmål som skal stilles innbyggerne om vårt syn på sammenslåing. Her er det viktig at spørsmålsstillingene ikke blir ledende den ene eller andre veien. Nesoddposten lover å følge nøye med på hva som skjer framover inntil kommunestyret om noen måneder skal fatte det endelige vedtaket. Rapporter fra hele landet tyder på at kommunalministeren har stadig mindre støtte for noen omfattende kommunereform.

-reier

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: