Du er her
Hjem > Aktuelt > Jubileumskonsert, Martin Mullolland, Margika og Svava og Rolf Wibe

Jubileumskonsert, Martin Mullolland, Margika og Svava og Rolf Wibe

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

I dag har jeg hodet fullt av en jubileumskonsert jeg opplevde. Nesodden sangkor, stiftet i 1965, holdt sin 50-års konsert i Skoklefallsalen søndag 25 mars. Utrolig bra gjort, av et kor som selv kaller seg et amatørkor!

Nesodden sangkor.
Nesodden sangkor.

I tillegg til koret var det et fulltonende orkester med fem strykere, tre cellister , en kontrabass, fem blåsere, piano/keyboard og tre mennesker som trakterte diverse slaginstrumenter. Det mest imponerende nummeret de sang og spilte var nok Polovtsian Dances skrevet av Alexander Borodin .

Alt var på plass her, kor og musikere med en fantastisk presisjon! Og blant musikerene imponerte to menn meg mest, på heholdsvis fagott og oboe. Musikken surret rundt i hodet mitt lenge etterpå, og samlet sett så gav jeg konserten en god 5 i terningkast. Takk skal dere ha for innsatsen!

Jeg kan jo ikke dy meg med å se tilbake til 1983 da Nesodden sangkor, Nesodden ungdomskorps og Nesodden amatørorkester hadde konsert i samfunnshuset på Tangen. Den konserten ble spilt inn på lyd, og her er et lite utdrag derfra:

Her er en annen artist fra Nesodden, Martin Mullholland – en ung kar fra en musikerfamilie. Martin har drevet med mye, her er åpningsmelodien fra en barnemusikal han var med på. Denne gav jeg terningkast 6! (Meget bra melodi, samt et morsomt konsept der en tomannstrupp som kaller seg «Teateret Gull % Gråstein», reiser rundt med sitt barneteater.)

På Nesodden har vi en videregående skole, der elever fra tid til annen dukker frem og gir ut egne plater, med fengende melodier. Her kommer sangen «Frekke Fred» skrevet av Margika og Svava, og er fra et album med navnet ‘Se på meg’. Fred er den «tøffe» gutten i sitt miljø, der tøffheten kanskje ikke er så stor likevel. Dette er et gammelt tema, men likevel så setter teksten fokus på dagens ungdoms oppfatning av virkeligheten. Bra gjort, dette også! Terningkast seks!

Og her, i serien fra Nesodden, «Nesodden er en perle», skrevet og sunget av Rolf Wibe, med en utilslørt hyllest av Nesodden. På tross av litt upresishet i tekst i forhold til musikken, så får denne terningkast fem!

Michelle Avitsland er en etablert artist som bor her på Nesodden. Terningkast? Opp til seks! Bare hør her:

https://www.youtube.com/watch?v=FfNaO8pDa2U eller her:

https://player.spotify.com/album/2hhyEfrmI17JhEqkCYLxW3

I 2014 fant det sted en såkalt «Lydfiskfestival» her på Nesodden. En ungdommelig gledesfest med bra musikk. Her er det to klipp fra festivalen i 2014. I år, 2015 ble festivalen avlyst pga manglende tid til å jobbe med dette. Jeg sakser en setning fra Amta: Blir det festival i 2016?
– Det avhenger av at vi får tid, og at næringslivet på Nesodden ser verdien av å støtte dette. Vi trenger mer støtte, sier promotør Simen Rotevatn. Jeg håper at Hellviksletta ble gjort om til festivalområde også neste år.Nesodden fortjener dette!

To videoklipp fra ‘Lydfiskfestivalen’ 2014:

Her er dagens ville klipp, en trommesolo spilt av Maria Bovin de Labbé fra Stockholm, på Helviktangen i 2012. Selv om den har vært sett mange ganger på YouTube allerede, gjør ikke det denne prestasjonen noe mindre!

I dag slutter jeg med en drømmende videosekvens, filmet på fjorden mellom Oslo og Nesoddtangen. Tonesatt av Jan Welmers i 1937, og spilt på orgel av dirigenten for Nesodden sangkor. For å sitere fra YouTube: Jan Welmers Litanie performed by Karolina Wisniewska during the XXXVIII International Organ Festival in Gdansk in St Marys Basilica 14.08.2015. The video is filmed on Karolinas regular commuting route, in Norway. Nydelig musikk, og nydelig spilt. (Terningkast 6)

Og til neste gang, ha det bra!

Tore Svein Olsen

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: