Du er her
Hjem > Hva skjer > Kulturisten festival

Kulturisten festival

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.
Kulturisten kunst-og scenefestival
Kulturisten kunst-og scenefestival

Kulturisten har vært arrangert i 21 år på rad. Tidligere har Kulturisten vært én festival fordelt over flere dager. I år har vi for første gang arrangert tre Kulturisten- festivaler:

  1. Kulturisten junior (august)
  2. Kulturisten musikkfestival (september)
  3. Kulturisten scene- og kunstfestival, denne helga.

Målet med denne tredelingen har vært å forsterke og synliggjøre at Nesodden er en aktiv kunst- og kulturkommune. Og det synes jeg vi har lykkes med.

Vi har hatt tre prosjektgrupper som har jobbet frem tre gode festivalprogram sammen med oss.

Prosjektgruppene har bestått av profesjonelle kunst- og kulturaktører som alle raus har bidratt med sin kompetanse og sitt engasjement.

Å arrangere tre festivaler med samme budsjett som én, og få ressurser, har vært en krevende prosess, men vi har gjort vårt beste.

Spesielt Kulturisten junior (august) og Kulturisten scene- og kunstfestival denne helgen, har vært en stor suksess. Musikkfestivalen i september var det litt mindre interesse rundt. Vi skal nå evaluere tredelingen, og se nærmere på om vi kan forbedre oss enda mer.

Jeg er svært glad for at denne helgens Kulturisten scene og kunstfestivals program har slått an blant mange målgrupper.

Vi har hatt fulle hus på nesten alle arrangementene, og vel så det. Spesielt den nye dokumentaren om Nesodden (Øystein Rakkenes og Folkeopplysningsrådet/Tor Fagerland) var det en enorm interesse rundt. Det er veldig gledelig. Det eneste aberet var at noen måtte snu i døra.

Statsteatret trakk også fullsatt sal på Samfunnshuset, og det var god stemning blant publikum!

  • Kunstforeningens åpning av utstillingen til Nils Aasland og Marianne Haukebø var en stor opplevelse.
  • Nesoddparkens helaften under temaet «Kunst, mat og poesi» skapte en helt unik atmosfære. Både Nesoddparken og vi i Nesodden kommune er spesielt stolte over å presentere utstillingen med billedhugger og maler Johannes Block Hellum. Anbefales!
  • Fotoutstilling av Morten Haug er også verdt å se. Det er med stor glede at vi får muligheten til å se denne utstillingen på Hellviktangen. Skal henge i 4 uker.

I dag åpnet jeg en kollektivutstilling på NesoddHuset på Fagerstrand, og var også innom flere verksteder og atelierer.

Kunstmiljøet på Fagerstrand er mangfoldig, det er det flere som burde benytte seg av og bli bedre kjent med.

Utstillerne på NesoddHuset: Ingrid og Odd Ousland, Wenche Øyen, Mali Roald, Arne Borring og Kari Røstvold. Utstillingen står ut november.

Det er tydelig at det er rom og behov for en egen festival med fokus på kunst og scenekunst.

I tillegg til den høye kunstfaglige kvaliteten ved arrangementene under festivalen, har vi tatt i bruk så å si alle våre kulturarenaer, som Nesoddparken, Galleri Vanntårnet, Hellviktangen, Samfunnshuset, Tangenten og galleriene og atelierene på Fagerstrand.

Som om dette ikke var nok, hadde Nesodden fra onsdag til søndag fint besøk fra Tolfa, en italiensk by 1 time nord for Roma.

Nesodden kommune og Tolfa har inngått en intensjonsavtale om kulturelt samarbeid, og kultursjefen i Tolfa, Cristiano Dionisi, og hans kone har besøkt Nesodden og Kulturisten. Målet med dette besøket har vært å bli kjent med kunst- og kulturmiljøene på Nesodden, og se nærmere på mulighetene for videre internasjonalt, kulturelt samarbeid. Tolfa-besøket har deltatt på en rekke utstillinger og arrangementer denne helga, og de har allerede skapt mange gode relasjoner med Nesodden-kunstnerne. Dette er bare starten. Vi har blant annet snakket mye om mulighetene for kunstnerutveksling, og kommer til å jobbe videre med ideer rundt dette.

Jeg er ydmyk og takknemlig for alle som har jobbet for å få denne festivalen på beina. Takk til alle bidragsytere!

Jeg tror en egen kunstfestival som dette er med på å løfte frem Nesodden som en tydeligere kunstnerkommune.

Ellen Knutsen
Kultursjef Nesodden kommune
Virksomhetsleder kultur

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: