Du er her
Hjem > Ukategorisert > Seinabo Sey og Filip Sande: to nye unge stemmer.

Seinabo Sey og Filip Sande: to nye unge stemmer.

Dette innlegg er eldre enn 6 år og kan være utdatert.

Dagens musikk #5

Og så er den lille piken med lave sko borte for oss. Nora Brockstedt’s stemme kan ikke høres mere live, bare i opptak fra hennes lange og rike liv. Det som jeg syns er leit, er alle de historieløse som nå sier «hvem; Nora?». Dette gjelder vel mange av den yngre generasjonen som ikke bryr seg – eller har kunnskap om norsk musikkhistorie. Vi med noen år på baken så husker vel fortsatt opplevelsene som Leif Juster, Rolv Wesenlund, Kari Diesen, Wenche Foss og mange, mange flere gav oss? Nå er Nora også blitt en del av nostalgien vår, og jeg har lyst til å la henne bli representert her med to melodier,


En liten pike i lave sko

Hei mister banjo

Dette er en flott sang av en ung sanger fra Seinabo Sey som ble født i Södermalm i Sverige i 1990. Hun har både svenske og gambiske forfedre og flyttet til Halmstad som åtteåring. Hvorfor Nesodden? Joda, sjefen for Nesodden Bibliotek, Mette Rysjeda lytter til henne ifg Nesoddposten for en uke siden. Hun har en særpreget stemme, som setter et varig inntrykk på lytteren. Bare 25 år gammel? Høres ikke slik ut! Bra!

Filip Sande er et Nesoddnavn som vi sikkert vil få høre mye mere fra. Han skiller seg litt ut fra den vanlige hop av musikanter, idet han har studert komposisjon på Universitetet i Oslo i flere år. Etter et lite søk på nettet fant jeg denne beskrivelsen han hadde lagt ut av seg selv:
«I have written about 131 works for many different ensembles and instruments and vocal music. Beside that I am a professional musician on many instruments, conductor, arranger, composer of theatre music and also writer of (much) poetry, novels, short stories, essays and song lyrics.”

Her er det et par linker av noe av det han driver med: (På YouTube finns det mengder!)


Symphony no. 10 («Randaberg») op. 129 by Filip Sande. Han ble født i Trondheim for omtrent 45 år siden, og er en «ung» mann i musikksammenheng.

Og akkurat nå frigjort for nettet, to valser for piano solo komponert og spilt av Filip Sande:


Nå er det tid for Pop! Her er Ada Saya fra Nesodden brukt som musikk i en ellevill sykkelvideo spilt inn av David Gabrielsen, fra kjærlighetsstien Digerud/Fagerstrand (Storevannet spruter).


Og så avslutter vi for dagen med litt lettere musikk, igjen fra Nesodden: «Er ikke bare-bare å være russelåt-ræpper!» Her er Leon Andor Karlsen med sin egen rap!

Tore Svein Olsen

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: