Du er her
Hjem > Aktuelt > HVA MENER NESODDPOSTENS LESERE OM NESODDPOSTEN?

HVA MENER NESODDPOSTENS LESERE OM NESODDPOSTEN?

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Grethe Solheim er første kvinne til å svarer på spørsmålet.

1) Hvorfor leser du Nesoddposten?

Siden vi flyttet permanent til Ursvik i 1996, har vi abonnert på Amta som vi syntes var en god lokalavis med aktive og gode journalister. Dette for å sette oss

Grethe Solheim.
Grethe Solheim.

inn i og holde oss oppdatert om hva som skjedde på Nesodden.

Jeg ble også ganske snart engasjert av lesebrevspalten som jeg benyttet flittig ettersom jeg ble mer og mer engasjert i hva som skjedde og kanskje spesielt «»hva som ikke skjedde» på denne praktfulle halvøya.

Etter at A-Media overtok Amta og også etter skifte av redaktør, synes jeg avisen har blitt dårligere og dårligere; dårlig fordeling av saker fra Drøbak kontra Nesodden. Samt at avisen etter min mening i sin nåværende form er blitt tannløs.

Videre er det faktisk en lokal nyhetsavis jeg abonnerer på – ikke en reklameavis! Det har etter hvert blitt mer reklame enn nyheter + reklame-innstikk! Derfor har jeg sagt opp mitt abonnement på Amta og leser Nesoddposten som jo er mye bedre. Det eneste som er synd er at den kun kommer ut en gang i uken, men selv det er bedre enn det man fikk ut av Amta!

Nesoddposten inneholder akkurat det en god lokalavis skal ha; informasjon om hva som foregår i kommuneadministrasjonen og kritikk av dette der det er nødvendig, samt informasjon om hva som skjer rundt omkring forøvrig. For ikke å snakke om meget interessante leserinnlegg som viser at det er mange med fornuftige synspunkter og mye viten og kompetanse her – men dessverre later det ikke til at disse personene befinner seg i kommune-administrasjonen.

Siden den «spede» begynnelse da ideen om Nesoddposten ble unnfanget har avisen markert seg som en viktig del av Nesodden.

2) Hvilke artikler finner du interessante?

Jeg er spesielt interessert i referater og informasjon om hva som skjer i kommune administrasjonen. Det er min mening at flere innbyggere på Nesodden kanskje burde ta en større interesse i dette og derigjennom forsøke å korrigere/påpeke hvor det feiles.

En kommune hvor de ansatte ikke har styring på hva som skjer, men overlater dette til utbyggere samt innbyggere som er blitt fortalt av sambygdinger at «dersom du ønsker å gjøre noe må du holde deg inne med naboene dine – så kan du gjøre hva du vil» med andre ord; la kommunen sove i fred. Da kan kommuneadministrasjonen (og enkelte politikere) snakke «miljø» så mye de vil mens forurensingen florerer. Det er heller ingen fordel med en maktsyk kommuneadministrasjon som bruker alle midler for å vise at «det er de som bestemmer, selv om det må løgner og bedrag til for å gjennomføre dette.

En annen side ved dette er at kommunen jo ved en slik passivitet går glipp av store saksbehandlingsgebyrer som sikkert kunne kommet vel med til å bygge opp Nesodden etter at man har ligget i dvale i flere år. Kunne man på en pen måte sette ord på disse problemene og derved vekke flere til å se hvor skakk-kjørt kommunen er, er det jo en mulighet for at dette kunne «vekke» flere og at man muligens kunne starte en positiv utvikling som på sikt kunne få Nesodden opp å stå slik at det kunne fremstå som den perlen det egentlig er.

3) Hvilke tema/spørsmål vil du at vi skal skrive mer om?

Kommunens prioriteringer av pengebruk, samt «samarbeid» med utbyggere og forskjellsbehandling av innbyggere (alt etter hvem som kjenner hvem).

Jeg ønsker også at det fortsatt bør stilles spørsmål ved hvem som styrer denne kommunen – ordfører og politikere eller Rådmannen. Det er vel egentlig ikke noen tvil om dette, men i praksis kan det ofte virke som at ikke alle i kommunestyret er klar over dette.

Jeg ønsker at man skal forsøke å frembringe en kommune som styrer etter hva som er best for Nesodden og Nesoddens befolkning, ikke i henhold til partipolitikk og/eller personlig karriere, eller hva som ønskes av profesjonelle utbyggere som har oppdaget at på Nesodden er det lettere å få tilgivelse enn tillatelse og derfor gjør stort sett som de vil uten hensyn til krav fra kommunen eller nabolag.

Det er imponerende hvor mange krokveier man kan finne opp for å gjøre akkurat som man ønsker (og tjener mest penger på) i stedet for å forholde seg til kontrakter med kommunen. Og selvfølgelig, alle vet at til slutt vil alt ordne seg og de vil få «tilgivelse». Er det mulig å lansere noen artikler over dette temaet?

Gunhild Gjevjon

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: