Du er her
Hjem > Hovedoppslag > Adland og Høyre som lovbrytere?

Adland og Høyre som lovbrytere?

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Mange Høyrevelgere og andre i Nesoddens 122 privatoffentlige veier fikk kanskje noe av morgenkaffen i vrangstrupen da de åpnet Amta mandag 30. november og leste Høyreformann og varaordfører Erik Adlands førjulshilsen.

I følge Amta fremholder Adland at ”det kan ikke være slik at alle private veier skal brøytes av kommunen, så dette må vurderes ut fra hvor viktig veien er for alminnelig ferdsel”.

Nesoddposten har tatt kontakt med en sakkyndig her på Nesodden, Reidar Gunder, tidligere mangeårig leder av Rettsdemokratisk Institutt og Norges Grunneierforbund, for å spørre om hans oppfatning av Adlands utsagn.Til dette bemerker Gunder følgende:

Før valget skrev Høyre i valgprogrammet sitt: «Velg Høyre fordi vi vil gjeninnføre kommunal brøyting og strøing».

”Som privatperson ville Adland stått fritt til å gi uttrykk for hvilke villfarelser som helst. Derimot som varaordfører på Nesodden blir forholdet et helt annet. I kraft av denne funksjonen påhviler det ham et eget forpliktende ansvar. Nå er han en offentlig person som beveger seg på et lovregulert område. Dermed bortfaller ”vurderinger”, spekulasjoner, skjønn og lignende Om veien er ”viktig” blir tøv i denne sammenheng. Adland skal verken tenke, avveie eller gjøre seg selv viktig”.

– Hvordan skal han forholde seg?

”Norges lovgivende myndighet – Stortinget – har forlengst tenkt og vurdert for ham. Det fremgår klart og tydelig av Veglovas paragrafer 5 og 54 at det helt avgjørende er om kommunen har praktisert å brøyte veien. I så fall plikter kommunen å fortsette med så vel vedlikehold som brøyting”.

– Hvilke konsekvenser får det for Adland og kommuneledelsen hvis det ikke brøytes?

”Forbryter Adland, Høyre m.fl. seg mot vanlig norsk lov, for ikke å nevne Grunnloven, må domsmakten kobles inn. Overlagt lovbrudd er ingen spøk. I tillegg dummer Adland og Høyre seg ut overfor velgerfolket og man kan tenke seg hvilke konsekvenser det vil få ved neste kommunevalg”.

– Hva mener du om Nesodden Velforbunds holdning til saken?

”Styrets servilitet, for å si det pent, overfor kommuneledelsen bekrefter nok en gang hvor uskikket dette er til å ivareta medlemmenes vitale interesser. Glem Velforbundet. Andre har for lengst tatt over. Det kan vi snart snakke nærmere om”.

– Kan du antyde noe?

«Jeg foretrekker å være mystisk i julestria».
Han må få være mystisk han vil til jul, men vi aner at noe alvorlig er under oppseiling på nyåret.

Gunhild Gjevjon

Tittelfoto av: Espen Klem publisert under Creative Commons Lisens:  https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: