Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Maten på Nesoddtunet ut på anbud?

Maten på Nesoddtunet ut på anbud?

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Høyre har i utvalgene stått alene om å ville sette maten som serveres på Nesoddtunet ut på anbud. På et budsjettmøte på mandag meldt AP og MDG at de har snudd og vil levere felles budsjettforslag med Høyre om anbud i steden for ombygging på Nesoddtunet. Noen forklaring ble ikke gitt.
Kjøkkenet på Nesoddtunet er utslitt og rådmannen har utredet to alternativer:
Nytt tilbygg med storkjøkken eller ekstern matlevering. Økonomisk konkluderer rådmannen med at ekstern levering av mat koster over 7000 kroner mer årlig pr. pasient. Regner vi 200 pasienter snakker vi om ca 1,5 millioner kroner i ekstra utgifter årlig for en fattig kommune.
Kvalitet er et annet spørsmål. Mat laget fra grunnen av på stedet holder bedre kvalitet enn ferdigmat som bare varmes. Et godt eksempel på dette var på dagsrevyen tirsdag 1/12 kl 21:00 fra Nittedal. Se https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen-21 ca 13:20 ut i sendingen.

Hvorfor velges en dyr og dårlig løsning. Hvorfor kan årets valgtaper – Høyre – få flertall for sin politikk? Eldrerådet har bedt om at maten fremdeles produseres på Nesoddtunet. Støtt dem.

Nesodden Rødt
Marina Holm Stenbråten og Odd Edvardsen

2 thoughts on “Maten på Nesoddtunet ut på anbud?

 1. Er det mulig?
  AP gikk til valg på at de ikke skulle konkurranseutsette/privatisere.
  Og MdG som miljøparti burde nekte langreist mat.
  Aller verst er forringelsen av maten til de som har måltidet som dagens høydepunkt. Det smaker av smålighet, ikke fordi kommunalt kjøkken er lovpålagt, men fordi politisk håndverk bør utøves med kjærlighet og omtanke for de som omfattes av vedtaket.
  Og arbeidsgiveransvaret: Hva med all den gode kompetansen og matkunnskapen som nå kommer andre enn våre innbyggere til gode.
  Vend i tide.

 2. I lokalpolitikken er alt mulig. Det mest frustrerende er at de styrende politikerene ikke forteller bakgrunnen: Nesodden kommune har de siste årene spandert masse penger på ting som ikke umiddelbart kommer innbyggerene til gode. Hvilket betyr at kommunen ikke har noe spillerom med drift og eventuelle investeringer.
  Hvem lider for det? Jo – når kommunen skal spare penger går det ut over de to største postene i budsjetttet: Helse / ommsorg og skole. Det er på disse områdene det er penger å hente. Begge disse områdene har i de siste årene blitt årelatet ved at skolene mister lærere hvert år tiltross for at alle politikere sier de satser på skolen. Det samme gjelder eldreomsorgen. Bare politikerene får på seg «lange 17 mai sløyfer og valgprogramm» skal alt bli så bra så bra. Vi – velgerene lar oss lure hver gang, for det blir ikke bedre. Det blir værre for hvert år. Spør de som jobber i dissse sektorene. De er de som kjenner hvor skoen trykker, ikke virksomhetsledere og rektorer.
  Det siste vedtaket om å hente mat utenifra er intet mindre enn et katastrofevedtak for de eldre. og må gjøres om. Siden dette vedtaket går utover matkvaliteten til de eldre, regner jeg med at kommunen også legger ned matpproduksjonen på kafeen og kantina på Tangenten slik at ansatte på Tangenten kan spise den samme maten som serveres de eldre.
  Og til slutt et spark til de grønne: stemmmer dette med politikken til dette partiet, med langreist mat som til alt overmmål varmes opp to ganger?
  At arbeiderpartiet svelger Høyres privatiserings forsøk kommer jeg til å bruke veldig lang tid på å forstå.
  Dere får snu mens dere fremdeles har noe troverdighet igjen.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: