Du er her
Hjem > Forsiden > De tre mest leste artikler i 2015

De tre mest leste artikler i 2015

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

1. Fra poteter og jordbær til fuglebur og pistasjetrær.

En epoke er over.

Det var ikke en ubetydelige liten torghandel som lukket sine dører for godt nå på lørdag. Det var en populær og suksessrik næringsvirksomhet som etter 51 års intenst arbeid, stadig ekspanderende virksomhet og upåklagelig kundebehandling forsvant fra nærmiljøet.

På sitt mest aktive forpaktet Nesodden Torghandel 4 – 5 gårder samtidig som de drev sin egen. Leif og Anna Pedersen har satt sitt personlige og elskverdige preg på Nesodden og Nesoddens befolkning i årevis og plutselig så er det over? Vemodig, trist, et stort savn er ord som går igjen blant kundene. Når ekteparet nå legger ned familiebedriftens plantesenter skaper de samtidig et stort tomrom i lokalmiljøet. Nesodden trenger bedrifter som dette, de er med på å gjøre Nesodden til et trivelig sted å bo. Finnes det ingen som kan ta over?

LES MER


2. Hansen på Haugen

Hansen på Haugen er et begrep på Fjellstrand. Visste du at tomta som ligger vegg i vegg med Fjellstrand skole, i sin tid huset Nesoddens første landhandel?

Det var Svend Hansen fra Flateby som kjøpte eiendommen og åpnet det som ble Nesoddens første landhandleri i 1866. Dette fortelles det om i Nesodden Historielags hefte ”Vil du værra med på buttikken”. På Haugen var det stall og uthus, og hesten ble brukt til å bringe varer til kundene, og til å hente varer på båten. Senere var det også bensinpumpe på Haugen. Den lille butikken ble etter hvert bygget ut, og Svend Hansens sønnesønn Sverre drev den videre på 50-tallet. Butikken ble overtatt av Aksel Sandnes,

LES MER


3. Utbygger og ulovlig bygging

På Ursvik er det bygget 3 tomanns boliger når det er gitt tillatelse for tre eneboliger. Nå viser det seg at husene er for store, bygget på høyre kote¹ enn det er gitt tillatelse til. Utbygger har trodd og forsøker å omgå regelverket ved at de ville søke om endringene når de søkte ferdig attest.

Vi har ment hele tiden at det hele prosjekt er et «overgrep» i området og er i strid med plan og bygningsloven. Den er ikke tilpasset omgivelser og det estetiske, det er ikke en eneste tre igjen av et flott tomt og som før fremstod som en åpenbaring når man gikk ut på tur i området med hav utsikt og åpen himmel. Nå er det 9,5 meter høy hus som dekker hele 70 % av luft arealet.

Dette er en sak som må og børs skrives om. Folk har flyttet inn og har blitt ledet til å tro at det er naboene som har misforstod og ikke utbygger som har opptrådt uredelig. Vår eiendom er forringet på alle mulig måter som nå er fått en slags mini «drabant» sameie som er så tett at det går ikke an å tro på at dette ville skje på Nesodden.

LES MER

AvatarAvatar
Bjarne Nordbeck
Frihetlig samfunnsaktør og ansvarlig redaktør.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: