Du er her
Hjem > Hovedoppslag > Godt nytt år!

Godt nytt år!

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Det ligger i kortene at det nye året vil bli et godt år for oss her på Nesodden. Vi skriver 2016 og det er bare 3 år til neste kommunevalg med sikte mot en ny, lovriktig giv for politisk styre og stell i kommunen vår. Mye spennende er på gang og vi ser med andre ord lys i tunnelen.

Det er ikke mening skapt i at vi nesoddinger i mellomvalgperioder skal tvinges til gang på gang å måtte slåss for elementære sosiale rettigheter, kfr. døgnbasert legevakt, lokale sykehusplasser, fersk sykehusmat, bevaring av vedtatte grønt-arealer, brøyting, osv; at vi må gå kvinne og mann av huse mot sære og uvillige myndigheter som helt tydelig misforstår sin oppgave.

Behovet for en gjennomgripende mentalitetsendring og effektivisering på offentlig hold, utlufting og ommøblering, har lenge vært påtrengende. Denne gang i nyttårstalen fant statsministeren grunn til å vektlegge at vi lever i et demokratisk, folkestyrt samfunn. Talen understrekte betydningen av det lokale initiativ, den individuelle handlekraft. La det straks være sagt at vi nesoddinger, kloke av skade, har lært vår lekse og slutter oss helhjertet til statsministerens oppfordring om initiativ fra grunnplanet.

Vi nesoddinger har gnidd søvnen ut av øynene. Ting skjer! I det året vi nå har lagt bak oss ble det tatt et formidabelt initiativ. Ansvarsbevisste folk på grasrota etablerte nettavisen ”Nesoddposten.no”. Grunnplanet i kommunen fikk dermed en helt uavhengig, frittstående kanal for dagsaktuell kommunikasjon. Uvurderlig!

Andre spennende initiativ som skal få kommunen vår på rett kjøl er allerede klare for å settes ut i livet. Nesoddinger, fremtiden er vår! Godt nytt år!

Reidar Gunder: Samfunnsviter: mangeårig leder av blant annet «Rettsdemokratisk institutt «og «Norges grunneierforbund.»

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: