Du er her
Hjem > Forsiden > Juletrefest på Nesoddtunet

Juletrefest på Nesoddtunet

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.
P1000450 (1)
Ingen tvil om at Nesoddtunets beboere og deres familier koser seg. En kveld preget av omsorg, harmoni og gode samtaler rundt bordene.

Bordene er pyntet med pene duker. Kaffe og deilige hjemmebakte kaker serveres av menn og damer fra Nesoddtunets venner. Et vakkert pyntet juletre står og lyser opp. Gamle som barn går rundt og synger til tonene fra pianist Fredrik Gervad. Og så kommer, som seg hør og bør, julenissen og deler ut poser med mye godt i. Til slutt blir de som har vunnet i lotteriet trukket ut.

Og det er ingen tvil om at Nesoddtunets beboere og deres familier koser seg. En kveld preget av omsorg, harmoni og gode samtaler rundt bordene.

Den dugnadsgjengen som har ansvar for dette og andre arrangements kvelder er: Leder for Nesoddtunets venner Wenche Størseth, Sissel Jacobsen, Lars Erik Nesse, Nils Otto Nilsen, Harald Opsand og Inger Killingmo. Alltid tilstede er og Karin Carlson som en trofast støttespiller.

Etter at alt er ryddet opp etter juletrefesten og vi setter oss ned for å ta en prat påpeker intervjueren at det må ta mye tid både å planlegge og gjennomføre store arrangementer som dette. Noe denne idealistiske dugnadsgjengen sier seg enig i. Samtidig som de også er helt enige i at alle de gode tilbake-meldingene, all gleden og takknemligheten de får fra beboerne gjør at de føler seg både beriket og takknemlig.

P1000456
Harald Opsand som julenisse.

Nesoddposten ber så julenissen (Harald Opsand) om å svare på noen spørsmål. Noe han aller nådigst svarer ja på.

Synes du det er hyggelig å komme hit til Nesoddtunet?
-Ja, kom hit fra Nordpolen og til helikopter-plassen ved Sunnaas. Landet trygt og godt på den eneste skikkelige helikopter-plassen her på Nesodden. Men kneika ned til Nesoddtunet burde strøs og brøytes bedre.

Har du smakt på de gode kakene?
-Nei, dessverre nissen har sukkersyke.

Hva med en liten hikkas?
-Nei, denne nissen drikker ikke alkohol når han skal dele ut gaver.

Har du noen ønsker for det nye året?
-Nytt kjøkken på Tunet. Der jeg kan få deilig hjemmelaget varm mat. I motsetning til den jeg får på Nordpolen for den er både frossen og tint opp mange ganger.

Wenche Størseth
leder for Nesoddtunets venner Wenche Størseth.

Nesoddposten spør så leder for Nesoddtunets venner om hun har tid til å svare på noen spørsmål. Og hun svarer som julenissen et klart ja.

Fornøyd med juletrefesten Wenche?
-Ja, veldig fornøyd. Det er godt å ha mange gode hjelpere.

Du har vel smakt på de gode kakene?
Ja, de smelter i munnen. Ingen ting er som hjemmebakte kaker.

Har du noen ønsker for det nye året?
-I all beskjedenhet, bare ett ønske. At produksjons-kjøkkenet skal forbli på Nesoddtunet. Alle hjem har et kjøkken. Det skal også beboerne på Nesoddtunet ha.

Tror du politikerne fra H, Ap og Miljøpartiet De Grønne vil lytte til dette ditt ønske?
-Vi vil følge med på den politiske debatten. Og vi i Nesoddtunets venner lover å puste disse politikerne i nakken til varmen fra vår pust har smeltet all motstand.

Intervjueren takker så de gode hjelpere for innsatsen og tenker at slike menn og kvinner vil Nesodden ha.

Gunhild Gjevjon

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: