Du er her
Hjem > Forsiden > Å respektere uenighet og å utøve vanlig folkeskikk.

Å respektere uenighet og å utøve vanlig folkeskikk.

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Jeg har på sosiale medier her på Nesodden merket meg generelle utsagn som: folk bare klager og syter her på Nesodden. Til det er å si: vi bor heldigvis ikke i Nord Korea. I Norge/Nesodden har vi faktisk lov til å ytre oss fritt. Lov til å si i fra om det vi ikke er fornøyd med. Og jeg tror vel ikke, at de som sier dette, virkelig ønsker seg et land der alle ukritisk hylder sin  «store leder/sine politikere»,  et land/kommune der de færreste tør å si i fra om forhold de finner uheldig.

Har også merket meg at noen prøver å svartmale politiske partier som Rødt og Fremskrittspartiet. At det hevdes at det er partier som det ikke går an å lytte til eller være enige med. Til det er mitt svar: Klart vi kan være enige med disse partier i enkelt saker og også stemme på dem. De har til sammen 4 mandater i kommune styret. De er lovlig valgte representanter som representerer lovlige partier. Deres representanter skal i likhet med de andre partienes representanter møtes med respekt.

Og det er nå engang et faktum at de færreste av oss er medlem av noe parti. Og det blir ikke flere ved at vi opplever at også enkelte av politikerne oppfører seg uhøflig og lite hyggelig med hverandre.

På Facebook siden: «Hva skjer», var det en person, i debatten om produksjons-kjøkken, som nettopp reagerte på enkelte politikeres uheldige form. Jeg har tillatt meg å lime inn det som ble sagt på forannevnte debatttråd om nettopp dette:

S. H.A:» Var tilstede på formannskapet, fikk svært negativt inntrykk av Høyre og AP mht. hvordan de tiltalte de andre politikerne.»
5. desember kl. 14:02

T.S.: «Og det er ingen som helst mulighet for at det inntrykket på noen måte er farget av standpunktet ditt i de sakene som ble debattert….?»
5. desember kl. 19:41

S. H.A: «Nei, Torbjørn, det er det ikke. Gjennom hele formannskapet, også i andre saker, var spesielt Aadland skarp, nedlatende, og uhøflig. Flere som reagerte på tonen, og det ble bedt om at det ble holdt en saklig og god tone uten personlige karakteristikk».
5. desember kl. 19:47  (Jeg har skjerm-dumpet disse uttalelsene)

Nå bør det også sies at Adland i kommunetyrets møte den 17 desember åpnet sitt innlegg med en beklagelse. Han formulerte seg slik: ”Hvis jeg i formannskapet uttrykte meg litt negativt om produksjonen av maten på Nesoddtunet, nedvurderte den innsatsen som gjøres når det gjelder måten maten lages på», så er det han mener at ”de gjør en kjempejobb der”.

Som folkevalgte bør ikke bare Adland, men alle politikere huske at de på en ryddig og ordentlig måte skal representere de som har valgt dem: utvise det som på godt norsk heter vanlig folkeskikk.

Gunhild Gjevjon

 

 

 

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: