Du er her
Hjem > Hovedoppslag > P L A N for de store anledninger.

P L A N for de store anledninger.

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Så kom da den offisielle bekreftelsen i Amta 07.01.2016, på nøyaktig det som nesoddingene har vært advart mot i de seneste par år fra den som her fører pennen, gjennom en rekke innlegg under avisens seksjon ”Meninger”.

Mange har sett på innleggene som urealistiske, løse påstander, svartmaling og følgelig uetterrettelige. Advarslene kom jo ikke fra myndighetene og kunne derfor ikke festes lit til. Hvis noen kontaktet politikerne, blåste man nok på det hold av advarslene. De gadd jo ikke en gang å ta til motmæle.

Men politikerne og enkelte andre visste bedre. Renkene ble smidd og nå sitter da både bedrevitere og de alminnelig tillitsfulle der med Svarteper.

Nå har man selv fått lese offisielt i Amta at Nesodden står foran store sentralistiske og bymessige endringer. Sannelig litt å våkne opp til i det nye året. Oslo vil gjøre Nesodden urban i ett jafs. Gled dere nesoddinger!

Fortsatt er det ikke mye Amta har kunnet avsløre, avhengig av hva man på sentralt hold har villet lekke. Dertil griper prosjektet altfor drastisk inn i nesoddingenes daglige tilværelse.

Overgrepet unngår ikke å ramme både deres eiendommer, økonomi, miljø og livsinnhold. Derfor anvendes det taktikk. Man lekker det hele bitvis, som om dette angår bare Nesoddtangen. Slik at nesoddinger flest ikke skal ane uro og gripe til masseprotester. I hvert fall ikke før alt er fastlåst og motstand er nytteløs.

Overgrepet unngår ikke å ramme både deres eiendommer, økonomi, miljø og livsinnhold. Derfor anvendes det taktikk.

Nesoddtangen er et diffust avgrenset område. Det er fornuftig her å se for seg postdistriktet Nesoddtangen, med tanke på befolkningstilveksten og de store, bymessige boligblokkene som planlegges. Området omfatter minst hele trekanten innenfor Flaskebekk, Hellviktangen, Nesodden brygge.

Men nesoddinger for øvrig må ikke tro at de slipper unna. Utbygging hos dem vil skje i annet trinn. Men fra første stund vil dette også for dem bli særdeles merkbart, ikke minst for lommeboken. Trodde kanskje noen at den slags utskeielser er gratis?

LES også: Hva skjer på Nesodden

Tenk om igjen siden planen er at kommunens 18 000 innbyggere skal dobles innen 10 – 15 år, konsentrert med 80 prosent på Nesoddtangen, som en egen by av tilsvarende størrrelse. Kommunen, dvs. skattyterne, må stå økonomisk ansvarlig for full bymessig infrastruktur (veier, belysning,vann og kloakk), skoler, sykehus, eldrehjem, etc. Likeså politi, renovasjon, brøyting m.m. Samt å finansiere og drifte alt dette, inklusive personell til å betjene det hele. Med andre ord en by-og landkommune på ca. 35 000 i løpet av bare noen få år.

Da er enda ikke nevnt at ordfører Sandberg og Bjerkes prestisjebygg på Tangen brygge…..

Da er enda ikke nevnt at ordfører Sandberg og Bjerkes prestisjebygg på Tangen brygge krever millioninvesteringer i nye kaianlegg og snu/parkering for buss også annet steds på Nesodden, herunder store millionbeløp i erststatning for oppkjøp og sannering av verdifulle strandeiendommer.

I en kommune med bunnskrapt økonomi krever selvsagt dette felles løft. Har nesoddingene gitt kommunestyret en in blanco fullmakt til å gå inn for dette? Alt på Nesodden vil bli snudd opp ned. Som antydet er dette virkelig noe å se frem til.

Reidar Gunder: Samfunnsviter: mangeårig leder av blant annet «Rettsdemokratisk institutt «og «Norges grunneierforbund.»
 

Doner et beløp til Nesoddposten

Nesoddposten er ikke finansiert av reklame.
Vi ønsker å forsette som en gratis uavhengig nettavis for alle på Nesodden.
Om du vil støtte oss klikk her

[paypal-donation]

One thought on “P L A N for de store anledninger.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: