Du er her
Hjem > Forsiden > THE HUNGRY HEARTS TIL MELODI GRAND PRIX

THE HUNGRY HEARTS TIL MELODI GRAND PRIX

THE HUNGRY HEARTS
Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Den Nesodden baserte Performancegruppen The Hungry Hearts (THH) er en av ti artister i Melodi Grand Prix 2016. Og i år går man rett på finalen i Oslo Spektrum 27.2.2016. Med seg på laget har de fått jazz – sanger Lisa Dillan,

The Hungry Hearts bidrag i Mgp heter Laika. At Nesodden nok en gang er representert i Mgp med en finalist er utrolig bra. Mgp-general Jan Fredrik Karlsen sin presentasjon av The Hungry Hearts på pressekonferansen var mild sagt entusiastisk og det er ingen tvil om at det er flere som synes det er stas at The Hungry Hearts er med i MGP..

Musikkjournalistene som kommenterte utvalget av artister etter pressekonferansen er også svært positive til at performancegruppen er med og omtalte The Hungry Hearts som et ”lesbisk krafverk”. NRK MGP sin pressekonferanse 27. februar kan du se her: https://tv.nrk.no/serie/nyheter/NNFA41001916/19-01-2016
THH featuring Lisa Dillan presentert fra 26 minutt og musikk -journalistenes begeistring finner man fra 36 minutt.

For å finne ut litt mer om låten Laika og The Hungry Hearts tok Nesoddposten en prat med Tonje Gjevjon som er kunstnerisk leder for The Hungry Hearts og som har komponert og skrevet teksten til Laika.

Hva handler låten om?
-Laika handler om gatehunden fra Moskva som ble sendt i bane rundt jorda i romfartøyet Sputnik II i 1957.

Hva slags sjanger?
-Elektro pop.

Hvordan var det å få beskjeden om at dere er med i MGP?
-Vi fikk sjokk – gledes sjokk!
Jeg er jo blodfan av MGP og hele familien min har tradisjon for å sitte klistret foran TV med poenglister for melodi, sangprestasjon, kostyme, sjarm og koreografi/sceneshow – så å få være en del av MGP sirkuset er jo vanvittig gøy.
MGP er den største musikkonkurransen i Norge med seertall på over 1,2 millioner .. og selveste ESC (Eurovision Song Contest) den største musikkonkurransen i Europa med over 200 millioner seere.. så dette føles like stort som det er!

Det er jo ikke vanlig kost at billedkunstnere deltar i Melodi Grand Prix – men i år er dere med – og kanskje vil det by på overraskelser ?
-he he.. Vi ønsker å formidle et univers basert i den tradisjonen vi kommer fra som er billedkunst. Vi jobber jo mye med visuelle uttrykk – så når det kommer til det visuelle sceneshowet og koreografien vi vil nok skille oss ut og forhåpentligvis overraske.
Den optimale reaksjonen vil være om publikum etter å ha sett og hørt vårt bidrag sitter litt fortumlet i sofaen og tenker ” Oj.. så gøy, rart og kult, men hva var det?
Målet er jo å snike oss inn under huden på folk.

Dere har fått mye mediedekning, hvorfor?
-Vi er jo et kunstprosjekt – og det er ikke hverdagskost at kunstprosjekter deltar i MGP. Det er utrolig spenstig av juryen å gå for oss, jeg tipper vi er det første performance bandet i norsk MGP historie.

Lisa Dillan, kan du si noe mer om henne?
-Dillan har en stemme som er som skapt til å formidle de store følelsene. Det sier litt at hun turnerer med Elvis sine musikere. Dessuten har hun et verktøy i stemmen sin som er helt hinsides. Hun kan lage hva slags lyd det skal være: en kakkelakk som klatrer opp en vegg eller en trestemt lyd– you name it. Lisa skal formidle passion, lensel og love partiene i låten og når stemme hennes treffer deg – blir du berørt. Vi er utrolig glade for at hun ville være med.

Hva lags forventninger har du?
-NRK har et enormt apparat som de bruker på MGP – og de gjør alt for at artistene skal få skinne og formidlet sitt bidrag på best mulig måte. Så jeg forventer at vi og de ni andre får vist det potensialet låtene og vi har og gir folk hjemme i stuene valuta for TV lisensen for å si det på den måten.

Bjarne Nordbeck

 

Doner et beløp til Nesoddposten

Nesoddposten er ikke finansiert av reklame.
Vi ønsker å forsette som en gratis uavhengig nettavis for alle på Nesodden.
Om du vil støtte oss klikk her

[paypal-donation]

AvatarAvatar
Bjarne Nordbeck
Frihetlig samfunnsaktør og ansvarlig redaktør.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: