Du er her
Hjem > Hovedoppslag > I skolebudsjettet kuttes det i lærertetthet. Kuttes i den resursen som spiller en nøkkelrolle i å skape godt læringsmiljø.

I skolebudsjettet kuttes det i lærertetthet. Kuttes i den resursen som spiller en nøkkelrolle i å skape godt læringsmiljø.

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

I skolebudsjettet for 2016-19 ble det foreslått følgende kutt (kalt effektivisering) på kr. 2 mill. kr i budsjettet for grunnskolen som tilsvarer en varig reduksjon på 3,15 stillinger for hele perioden. Sitat fra rådmannens budsjettforslag: «En effektivisering på 2 mill. kr for grunnskolene tilsvarer 3,15 stillinger for hele året. Det vil si at lærertettheten minker. Dette vil redusere mulighetene for deling av store elevgrupper og kurs for elever som trenger tilpasset undervisning.»

MDG, AP, H vedtok å kutte 2443000 kr i lønnsmidler som utgjør ca. 4 lærerstillinger.

I Nesodden kommunens høringsplan for et mobbefritt oppvekstmiljø i Nesodden kommune 2015- 2019 under kapitlet: «Hovedområder i arbeid for gode læringsmiljøer» punkt 2.3 s.6,  står: «Forskning viser at lærerne spiller en nøkkelrolle for å skape gode læringsmiljøer.» Mao det er blitt kuttet i den resursen som er nøkkelrollen til å skape et godt læringsmiljø.

Og her er hva som står i kommunens plan for kvalitetsutvikling i skolene 2012-2016, vedtatt SOU side 11: ELEVER OG UNDERVISNINGSPERSONALE: ”Lokale mål i perioden 2012-2016: Øke lærertetthet på 1.-7. trinn fra 14,6 elever pr. lærer til 13,0, for å sikre tidlig innsats i grunnleggende ferdigheter (pålagt i Meld.st.18) Opprettholde lærertetthet på 8.-10.trinn” . https://www.nesodden.kommune.no/artikkel.aspx?MId1=14667&AId=235

Nesoddposten spør: Hva sier så ‘skolepartiet’ H om sitt budsjettkutt? Hva mener Ap om målet med utjevning? Og hvor er det blitt av  MdG mål om økt lærertetthet? 

LES OGSÅ: Skole og oppvekst

http://www.amta.no/nyheter/nesodden/larerne-pa-nesodden-er-forbannet/s/5-3-96215

https://www.utdanningsnytt.no/nyheter/2015/april/joda-elever-i-sma-klasser-larer-mer/

Gunhild Gjevjon

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: