Du er her
Hjem > Forsiden > Nesodden i dag og i morgen

Nesodden i dag og i morgen

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Med henvisning til artikkelen ”Plan for de store anledninger” i foregående utgave av Nesoddposten.no, om den sentralpolitiske invasjonsplanen mot Nesodden, er siste ord på langt nær sagt.

Hvis utenomkommunale, sentrale instanser og deres politiske medløpere her på Nesodden, skulle lykkes i sitt forehavende med å omdanne i første omgang Nesoddtangen, dvs. trekantområdet innenfor Brygga-Flaskebekk-Hellvik, fra dagens stille, fredelige villabebyggelse og naturmiljø til en hektisk asfalt- og betongjungel av boligblokker, trafikk, støy og forurensning, er dette et skremmende signal til hele nasjonen.

Det norske dobbeltmoralske partiveldet har hermed for alvor kastet den kvasidemokratiske masken og viser nå sitt sanne ansikt. På et relativt begrenset område pakker man ikke i løpet av noen få år inn 15 000 mennesker på topp av de nåværende, uten store, negative omstillingsproblemer som smadrer livet og tilværelsen for familiene som i dag bor der.

Dette er ikke et jomfruelig område. Hvilken av de totalitære ideologier er lagt til grunn for denne type planlegging? Gjør noen bare jobben sin? Det burde si seg selv at å presse inn et antall som nesten tilsvarer hele dagens folketall i Nesodden kommune, vil medføre at hele trekantområdet omformes totalt. Dagens intetanende beboere kommer til å måtte leve og bo i årevis midt oppi en sammenhengende gjørmefyllt og larmende byggeplass med døgnet spekket av ulemper, plager og forurensning, et mareritt de knapt på forhånd kan forestille seg.

Mange eiendommer må eksproprieres. Resten synker dramatisk i verdi. Livet i en ”boom-town” år etter år vil bli en på alle måter nedbrytende påkjenning, en tilværelse ikke til å holde ut. Det er helt klart fristende å lukke øynene, rett og slett fortrenge hele trusselbildet. Si til seg selv og familien at så galt blir det sikkert ikke. Det makeligste i øyeblikket er å bøye nakken for skjebnen. Men det kan komme til å gå på familien løs.

Reidar Gunder: Samfunnsviter: mangeårig leder av blant annet «Rettsdemokratisk institutt «og «Norges grunneierforbund.»

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: