Du er her
Hjem > Bøker > Smith, D.L: Miraklene i Santo Fico. Dinamo forlag 2004. Oversatt av Kristin Gjerpe

Smith, D.L: Miraklene i Santo Fico. Dinamo forlag 2004. Oversatt av Kristin Gjerpe

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

GODT FOR HUMØRET

Vil du bli med til en avsidesliggende, bitteliten landsby i Toscana, og bli kjent med fader Elio, luringen Leo, hjemvendt fra USA, og den vakre enken Marta som har 2 skjønne døtre og landsbyens eneste restaurant.

Smith, D.L: Miraklene i Santo Fico. Dinamo forlag 2004. Oversatt av Kristin Gjerpe
Smith, D.L: Miraklene i Santo Fico. Dinamo forlag 2004. Oversatt av Kristin Gjerpe

Miraklene i Santo Fico” gjør deg kjent med en forholdsvis liten gruppe mennesker som bor her, hvor du i delvis tilbakeblikk blir klar over de underliggende forholdene dem imellom. Gammel kjærlighet og uvennskap, og i sentrum står kirken med den gamle abbeden, som på sine eldre dager har begynt å tvile på sitt kall, om han har vært en god nok hyrde for sin flokk.

Ingenting skjer, landsbyen ligger søvnig i sollyset i Toscana til en turistbuss forviller seg på de dårlige veiene frem til plassen med den tørre fontenen. Da er det Leo tar i bruk sine fantastiske fortellerevner og beskriver et gammelt sagn om et mirakel i kirken, til stor begeistring for turistene, lønnsomt er det også for Leo. Denne hendelsen, og et ødeleggende jordskjelv, setter følelser og begivenheter i sving. Selv fontenen begynner å sprute vann igjen!

Beskrivelsen av folkene i landsbyen og det som skjer her er skildret med humor og varme, og fader Elios erkjennelse av at alt som har skjedd er mirakler er nydelig fortalt. Dette er en bok som er perfekt å ha med seg på ferie, og den gjør deg glad!

D.L. Smith er amerikaner, professor og skuespillforfatter. Dette er hans første bok på norsk.

Anne Bratberg

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: