Du er her
Hjem > Forsiden > GAMBLINGNASJONEN NORGE

GAMBLINGNASJONEN NORGE

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Noen vedder på at Northug skal vinne alle skirenn han stiller til start i. Om de samme gamblerne setter alle pengene sine på at Northug vinner VM om femti år ville vi sett på dem som klin gale.

Det er noe lignende norske politikere gjør med med fremtiden vår. Selv om oljeprisen har rast som en stein, og ikke en gang optimistene tror den skal tilbake til det behagelige høye nivået vi har tjent fett på, satser vi i Norge enormt på oljenæringen. Oljefelt som politikerne åpner i dag skal produsere olje i tiår fremover. Selv om vi allerede har funnet mer olje og gass en det er plass til innenfor togradersmålet bruker vi fortsatt penger på å lete etter mer! Attpåtil lover vi de som leter masse penger i kompensasjon hvis de ikke finner noe.

Dette betyr i praksis at vi gambler på at oljeprisen skal opp og at verden ikke klarer å få redusert utslippene nok til å ikke gjøre enormt skade på planeten og vårt framtidige livsgrunnlag. Dermed vedder godt voksne folk med fremtiden vi unge skal leve i. Northug er en vinner på ski i dag, men om femti år er hans tid som vinner forbi, det samme gjelder for oljenæringen. Uheldigvis har ikke våre politikere skjønt det, og de lagt hele fremtiden vår i potten.

– Grønn ungdom

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: