Du er her
Hjem > Info > 50 tonn med sprengstoff/kjemikalier rett i fjorden!

50 tonn med sprengstoff/kjemikalier rett i fjorden!

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Jeg hørte i dag at det var meningen at de skulle sprenge ei salve i dag, men at de hadde trøbbel med en trykkmåler.  Han som nevnte det hadde vært ute for å hjelpe dem med å få ordnet den.  Han sa at de nå sprenger i nærheten av Sydhavna.  Jeg har ikke sett noen lektere i ettermiddag så jeg vet ikke om det ble noen sprengning.

Sist jeg sjekka tallene du hadde fått fra kystverket så var det sprengt 57000 m3 med fast fjell.  Til dette var det brukt mye mer enn 155000 kilo sprengstoff.  Normalt så går det med omkring en kilo sprengstoff for å sprenge en kubikk med fjell.  I dette tilfellet er det brukt nesten tre ganger så mye!  Hvor har det blitt av resten?  Jeg tror veldig mye av dette har rent rett ut i fjorden.  Udetonert!  50 tonn med sprengstoff/kjemikalier rett i fjorden.  Det er jo i så fall en skandale.

Fram til torsdag i uka før påske var det dumpa 191 000 tonn ved Spro.  Kystverket har søkt om og har tillatelse til å dumpe 200 000 tonn der.  Den påfølgende helga og i påska ble det kjørt veldig mange lekterlass til Spro.  Hvis det er dumpet der de siste dagene så tyder alt på at det dumpes ulovlig der.  Men i denne saken er det jo tillatt og ikke ta hensyn til noe som helst så kystverket bryr seg selvfølgelig ikke om det heller.  Hadde jeg vært blant flertallspolitikerne som ikke bare har tillatt denne galskapen, men også opplevd at kystverket overser de få vilkårene som er stilt så ville jeg følt meg bra lurt.

Under det siste møtet vi overvar i Plan- og teknikkutvalget fortalte jo kommunalsjefen at det det var søkt om en reguleringsendring for Spro havn.  Nærmere bestemt en utvidelse av sålen for den mulige framtidige moloen.  Begrunnelsen var at de måtte utvide sålen for å sikre moloen mot ekstremvær.  Jeg har jo hele tiden sagt at jeg mener at de kvantum kystverket opererer med ikke kan stemme.  Og det mener jeg tallene du fikk før påske bekrefter.  Min mening er at den egentlige grunnen til reguleringsendringen er at kystverket sitter med mer masse enn hva de har dumpetillatelse for.  Men at det var dumpa utenfor det godkjente området spilte i følge kommunalsjefen ingen rolle for de vill få godkjent søknaden om reguleringsendringen og da vil de massene som er dumpet utenfor godkjent område være innenfor det nye utvidede området så da var det tydeligvis greit med det som var gjort.  Kan det være noen som er forespeila en båtplass eller noe annet?  Men hvorfor engasjere seg i lokalpolitikk, eller hvorfor ha lokalpolitikere når kommunalsjefen sitter i organet som skal behandle søknaden og sier at søknaden vil bli innvilget før den engang er sendt ut på høring!!!!!

Regnestykket er egentlig enkelt.  Kystveket har søkt om å få sprenge vekk 75000 kubikk fast fjell. (Det opereres også med tallene 83.000 og 87000 tonn)  I sjøbunnareale vil dette i følge søknaden utgjøre 90000 kvadratmeter.  Det vil si 90 mål.  Dette gir ikke en gjennomsnittsutdyping på mer enn 0,8 meter og det tilsier at tallene ikke kan stemme.  Og bekreftelsen på dette ligger i det faktum at det allerede før påska var dumpa 191 000 tonn ved Spro.  Dumpes det der nå så dumpes det ulovlig.

Pål Moe

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: